Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zdraví

Pomocníka zdraví můžeme mít v mobilu každý

Při léčbě migrén, alergií či lupénky jsou vám nyní k dispozici unikátní medicínské mobilní aplikace. Originální pomocníci do kapsy, kterými jsou nové medicínské mobilní appky, mohou napomoci ke zvolení správné a přesné léčby a k jejímu úspěšnému dokončení. Jedny z mála aplikací nabízí komplexní podporu při léčbě. Výhodou medicínských aplikací je také jejich dostupnost, k dispozici vám budou kdykoliv a kdekoliv.

Medicínské mobilní aplikace jsou svým fungováním unikátní. Uživatelé si do aplikací mohou ukládat informace o svém zdravotním stavu či o svém onemocnění, což jim může pomoci při hledání správné léčby. Mohou si také nastavit připomínky k užití léku nebo nadcházející kontrolu u lékaře. Tyto aplikace ale mohou pomoci i lékařům samotným. Díky zaznamenávání informací o svém stavu si uživatelé mohou usnadnit průběh celé léčby. Při kontrole má totiž lékař díky zaznamenaným datům v aplikaci kompletní informace a následnou léčbu může zvolit přesněji.

Pears Health Cyber, která stojí za vývojem medicínských aplikací, je v tomto oboru jednou z mála. I přes to, že je téma medicínských mobilních aplikací na svém počátku, spolupracuje PHC s několika lékaři a pacientskými organizacemi.

Do mobilní aplikace si uživatel ukládá data o průběhu léčby a nemoci pouze pro svou potřebu. Zadané informace tyto mobilní aplikace nijak nevyužívají, a tak se uživatel nemusí ničeho bát. „Medicínské aplikace nechtějí přístup k pozici, kameře, mikrofonu ani ke kontaktům. Nic nikam neodesílají a pacient má svá data pod kontrolou. Neobsahují žádné vyskakující ani jiné otravné reklamy, které jsou pro bezplatné aplikace charakteristické,“ uvedl Jaromír Krotký, který aplikace pro firmu Pears Health Cyber vyvíjí.

Veškeré medicínské mobilní aplikace jsou navíc volně ke stažení na všechny mobilní telefony s operačními systémy Android a iOS.

Příkladem medicínské mobilní aplikace je Migréna Kompas. Tato medicínská aplikace se zaměřuje na migrény, kterými v ČR trpí až 10 % lidí. Migréna Kompas funguje od loňského srpna a patří mezi nejvyužívanější medicínské aplikace u nás. Stažena byla více než 2500krát. Mobilní aplikace umožňuje sledovat průběh bolestí hlavy, ale také životosprávy nebo toho, jak se daný den cítíme. Díky tomu mohou uživatelé svému onemocnění lépe porozumět. V dlouhodobé perspektivě tak tato aplikace může pomoci vyhýbat se spouštěčům migrén a předcházet atakám.

Zdroj a foto: Pears Health Cyber

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *