Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

Procházky regionem Římanů v Carnuntum-Marchfeld

Novinkou spolkové země Dolní Rakousko, v regionu Carnuntum-Marchfeld, který je východně od Vídně, jsou nové vyznačené trasy a názvem „Malá místa – velké příběhy“. Částečně neznámé cestičky, zákoutí, historické stavby, skryté uličky, či staré zdi a pěkná příroda kolem. Všechna tato místa dýchají historií!

Pokud vydáte jakýmkoli směrem, bude vaše procházka vždy trvat téměř hodinu. Pokud si stáhnete zdarma apku “Ortsspaziergänge”(„Místní procházky“) z Google Play nebo App Store, vyslechnete si historii a zajímavosti procházených míst. Kromě toho, že si přes aplikaci vyslechnete nové informace, na každé trase jsou instalovány další zajímavosti o tom, co můžete ještě vidět, historické fotografie, 360 ° pohledy, staré štíty a mnoho dalšího. Aplikaci můžete využít i na místě, protože nemusíte žádné internetové spojení a při procházce se vám vždy objeví aktuální pozice v aplikaci ve virtuální mapě.

Témat a cest je šest: Bad Deutsch-Altenburg, Petronell-Carnuntum, Bruck an der Leitha, Fischamend, Eckartsau nebo si zvolíte za cíl výletu obec Marchegg. Poznáte zajímavý region, o kterém jste možná dosud věděli jen málo, a proto vás možná informace o něm i překvapí.

Oblast Carnuntum- Marchfeld leží nedaleko Bratislavy, blízko Slovensko-rakouských hranic.

Procházka trasou Bad Deutsch-Altenburg je o napínavé historii lázeňského města. A již staří Římané znali ozdravující účinky jodově – sirnatého pramene. Historické dědictví je úzce spjato s obcí. Příběhy o Římanech pokračují i o kousek dál, v obci Petronell-Carnuntum, kde byla kdysi, před více než dvěma tisíci lety, pulzující římská metropole. Je to také místo, které vydrancovali Osmané i křižáci.

Krásné, středověké a příjemné město Bruck an der Leitha: město zachránili před druhým nájezdům Turků. A zase v obci Fischamend, “vyjdou na povrch” všechna tajemství. Tak například i to, že byla místem tajemných temlářských rytířů a nacházela se zde největší základna pro letecký výzkum v rakouské monarchii.

Krásnou přírodu lužních lesů poznáte v Eckartsau, právě zde naleznete informace o tom, jak vznikaly lužní lesy a čemu vděčíme za to, že zde zůstali poslední lužní lesy Evropy zůstaly neporušené. Poděkovat můžeme aktivistům, kteří bojovali za to, aby na zdejším toku Dunaje nevznikla žádná elektrárna. Budete obdivovat nádherný park zámku Eckartsau. V obci Marchegg je největší kolonie bílých čápů ve střední Evropěraritou. V roce 2022 bude zámek Marchegg centrem velké zemské, dolnorakouské výstavy.

Detaily a informace k toulkám po regionu Carnuntum-Marchfeld najdete na: www.ortsspaziergaenge.at a www.kamkam.eu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *