Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití🎄 Vánoce

Vánoční pečení s Hamé

Linecké hvězdičky jsou vánočním evergreenem, který na štědrovečerní tabuli neodmyslitelně patří. Užijte si proto sváteční tradice se vším všudy a mlsejte.

Ingredience na 1 kg lineckého těsta:
470 g hladké mouky
150 g cukru moučka
5 g Vanilkového cukru Vitana
310 g másla
1 vejce
½ lžičky Citrónové kůry Vitana
2 g Kypřicího prášku Vitana
Hamé Extra džem Rybíz

Postup:
Do prosáté mouky zamíchejte kypřicí prášek a citrónovou kůru. Povolené máslo utřete s cukrem moučkou, vanilkovým cukrem a vejci. Nakonec zamíchejte mouku. Těsto nechte odležet 1 hodinu v lednici. Těsto vyválejte na plát a vypichujte hvězdičky. Do poloviny hvězdiček vypichujte středy. Pečte na 180 °C dozlatova. Vychladlé hvězdičky se středy pocukrujte. Na plné hvězdičky dejte lžičku Extra džemu Rybíz a navrch položte vždy pocukrovanou hvězdičku.

Kakaové bochánky s rybízovým džemem
Jednoduchý a skvělý vánoční recept našich babiček, který je sladký i zároveň příjemně kyselý. Vyzkoušejte oblíbenou kakaovou variantu ozvláštněnou lahodným rybízem, která by na vaší štědrovečerní tabuli neměla chybět.

Ingredience na přípravu 1 plechu bochánků:
150 g vepřového sádla (ideálně domácího)
170 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
2 lžíce holandského kakaa
1 Moučkový vanilkový cukr Vitana
Hamé Extra džem Rybíz na zdobení
špetka soli

Postup:
Vyndejte si sádlo z lednice, aby mělo pokojovou teplotu a dobře se vám s ním pracovalo. Na velké prkénko nebo do mísy přesypte pře sítko mouku a cukr, přidejte sůl. Nakonec prohněťte sypké přísady se sádlem v pěkný tuhý bochánek, dejte do folie a nechte 2 hodiny v lednici. Předehřejte si troubu a na plech vyložený pečicím papírem válejte malé sádlové kuličky. Prstem zatlačte do středu kuličky důlek a lžičkou zdobte rybízovým Extra džemem Hamé. Poté pečte na 180 °C asi 25 minut.

Zasněžená čokoládová roláda s rybízovým džemem a šlehačkou
Vyzkoušejte recept, který krásně vypadá i chutná – zasněženou čokoládovou roládu s rybízovým džemem a šlehačkou. Servírujte ji vychlazenou z ledničky a vykouzlete tu nejlepší vánoční dezert pro celou rodinu.

Ingredience na přípravu 1 rolády:
5 vajec
70 g krupicového cukru
70 g hladké mouky
3 lžíce holandského kakaa

Ingredience na přípravu náplně:
4 lžíce Hamé Extra džemu Rybíz
1 kelímek šlehačky 33 % +
200 g mascarpone
1 Moučkový vanilkový cukr Vitana

Postup:
Předehřejte si troubu na 180 °C. Bílky vyšlehejte do sněhu a žloutky s cukrem v další míse do pěny. Žloutky spojte velmi opatrně s bílky a postupně přidávejte mouku a kakao. Na plech si rozložte pečicí papír, těsto na ně rozprostřete stěrkou a pečte asi 15 minut. Vychladlé těsto potřete Hamé Extra džemem Rybíz.

Na náplň ušlehejte tuhou šlehačku a promíchejte ji s mascarpone, přidejte cukr. Šlehačku rozprostřete na džemu a roládu pěkně srolujte. Nechte v lednici vychladnout alespoň hodinu. Hotovou roládu posypte vanilkovým moučkovým cukrem a krájejte na plátky.

Zdroj a foto: Hamé

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *