Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

To pravé české – milevské!

Zázemí rodinné firmy, vlastní vývoj a kvalitní materiály… to je jihočeská firma ACOND, která uspěla mezi dravou konkurencí a dnes je v podstatě leadrem české výroby tepelných čerpadel!

Jak to celé začalo
Počátky se datují do roku 1998, kdy Ing. Jiří Hanus st., který v té době už více než 30 let pracoval jako konstruktér a projektant, založil společně se svými dvěma syny – Jiřím a Otou – vlastní společnost specializující se na výrobu tepelných čerpadel. „Původně jsme tepelná čerpadla jen dováželi ze Skandinávie. První vlastní zařízení jsme si vyrobili pro sebe v podstatě ze zvědavosti, další pak pro známé a od té doby postupně rosteme. Časem jsme přišli na to, že je dokážeme vyrobit levněji, ale přitom kvalitněji a lépe,“ popisuje začátky Jiří Hanus ml., spolumajitel společnosti ACOND, tradičního českého výrobce tepelných čerpadel, a vzápětí dodává: „Naším hlavním cílem byl vždy spokojený zákazník, nikoliv nízká cena na úkor kvality, a tak jsme velmi rychle přešli na českou výrobu tepelných čerpadel od základu.“

Hlavní prim u tepelných čerpadel hraje jejich kvalita v podobě odolné nerezové konstrukce, ultra tichého provozu, vysoké účinnosti, kvalitního Scroll kompresoru a perfektního online servisu, který funguje jako Radar z M*A*S*H – než totiž poruchu zaznamenáte, často ji technici stihnou na dálku opravit! „Oproti jiným výrobcům připojujeme zařízení přes internet k servisnímu dispečinku. Data jsou tak průběžně monitorována a vyhodnocována, díky čemuž dokážeme drobné opravy řešit na dálku, třeba jednoduchou úpravou nastavení nebo aktualizací softwaru. O případném problému tak mnohdy víme dříve než majitel a zabráníme většině servisních výjezdů,“ přibližuje Jiří Hanus ml.

Čísla, čísla a zase čísla…
V milevském výrobním areálu, který dnes čítá přibližně 1 400 m2, začínala společnost ACOND s pěti zaměstnanci. Jejich počet se postupně rozšířil na dnešních 120, z nichž přibližně pětinu tvoří montéři a servisní technici a zbylou část pracovníci ve výrobě, skladníci, výzkumníci a vývojáři až po pracovníky v administrativě. „Při současných výrobních kapacitách zvládneme denně vyrobit 15 tepelných čerpadel, což je 50% nárůst oproti nedávné době, kdy byla výroba na deseti čerpadlech denně,“ popisuje Jiří Hanus ml. a dále pokračuje s plány do budoucna: „Ještě do letošního léta chceme výrobu navýšit na 20 tepelných čerpadel za den, což bude představovat 140 čerpadel za týden. Připravujeme k tomu i dvousměnný provoz, který by měl být spuštěn v září letošního roku.“ A nejen to! Významný rozmach výroby čeká společnost ACOND i v příštím roce. „Na stole je také rozšíření výroby o novou dvoupatrovou halu o rozloze přibližně 2 000 m2, která by měla být otevřena v červnu roku 2023 a týdně by měla zvládnout vyrobit okolo 180 tepelných čerpadel. To bude znamenat i potřebu navýšení personálních kapacit přibližně o 40 zaměstnanců a další externí pracovníky,“ prozrazuje Jiří Hanus ml. Obě haly dohromady by tak měly zvládnout vyrobit necelých 17 000 čerpadel ročně!

A co bude dál? Společnost ACOND chystá novou řadu tepelných čerpadel! „V současné době připravujeme novou prémiovou řadu, která tepelná čerpadla posune jak v oblasti designu, tak i v oblasti účinnosti a tichosti zase o kus dál. Její představení plánujeme na přelomu letošního roku, ale detaily si prozatím ponechám pro sebe,“ dodává Jiří Hanus ml., majitel společnosti ACOND, tradičního českého výrobce tepelných čerpadel. Zájem o čerpadla ACOND se rozšiřuje i za hranice České republiky. V současnosti totiž narůstá poptávka také ze strany zahraničních partnerů, konkrétně z Polska, Velké Británie, Irska, Nizozemí, Rakouska a Španělska. Pobočka společnosti ACOND bude brzy otevřena i ve slovenské Bratislavě!

Zdroj a foto: ACOND

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *