Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CestováníZábava

Evropské letní hudební festivaly s volným vstupem

Hudební festivaly k létu patří a v Evropě se jich každý rok rozezní stovky a tisíce. Pokud se za hudbou vydáváte rádi i za hranice, přinášíme vám tipy Kiwi.com na oblíbené festivaly, kde navíc za vstup nezaplatíte ani korunu. 

West End LIVE 
Plánujete-li na konci června vyrazit do Londýna a jste navíc fanoušky muzikálů, neměli byste si nechat ujít dva dny (26. a 27. června) plné nejlepších muzikálových představení v rámci West End LIVE. Víkend plný vybraných představení pod širým nebem vás čeká na Trafalgar square a letošní ročník nabídne celou řadu slavných kousků – Romeo a Julie, Kráska a zvíře, Frozen, Velký Gatsby, Lví král, Mama Mia, My Fair Lady, Bídníci a další.

Do Londýna se dostanete nejlépe letecky, aktuálně navíc můžete na Kiwi.com ulovit výhodné zpáteční letenky s odletem z Drážďan od necelých 600 Kč, jednosměrnou z Prahy už kolem 800 Kč.

Lars Rock Fest 
Tento nezávislý hudební festival se každoročně koná v půvabném toskánském městečku Chiusi, letos od 8. do 10. července. Tentokrát přivítá německou kapelu faUSt nebo americkou post-punkovou skupinu Algiers, rockovou kapelu Nothing či britskou punkovou skupinu Porridge Radio, ale i další, umělce. Součástí třídenního festivalu bude také výstava fotografií, recyklační workshop, lekce vaření a jóga.

Nejjednodušší způsob, jak se na tento festival dostat, je zaletět si z Prahy do Říma a následně vlakem či autobusem až na místo. Jednosměrnou letenku z Prahy do Říma s nízkonákladovkou najdete na Kiwi.com kolem 1500 Kč.

Danube Island Festival 
Největší evropský hudební festival pod širým nebem se koná od 24. do 26. června na městském ostrově Dunabe ve Vídni. V rámci této akce se tento dlouhý vídeňský ostrov stane útočištěm místních umělců, ale i zahraničních hvězd jako je Mando Diao, Lisa Stansfield, Amy Mcdonald, Michael Bolton, Sean Paul a Sir Geldof.

Vídeň leží kousek od českých hranic, a proto nejjednodušší způsob dopravy do tohoto města je po silnici, případně vlakem, který Vás přiveze na hlavní nádraží během pár hodin. Za autobusový či vlakový lístek z Prahy do Vídně dáte necelých 400 Kč.

Parkpop 
Poslední last minute tip je festival Parkop v Haagu. Jednodenní akce, na které každoročně vystupují lokální i zahraniční umělci, připadá už na tuto neděli 12. června. Letošní 40. ročník se poprvé odehraje na travnaté ploše Malieveld v centru města. Vystoupí tu birminghamská dub/reggae skupina UB40 nebo holandská kapela DI-RECT se svým hudebním mixem rockových, soulových i popových rytmů.

Pokud máte v plánu Haag navštívit zrovna v tuto dobu, nezapomeňte se na Malieveldu zastavit. A pokud vás festival zlákal na poslední chvíli, jednosměrnou sobotní letenku do Amsterdamu najdete na kiwi.com pod 3000 Kč.

Zdroj: Kiwi.com, foto: archiv festivalu Metronome

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *