Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

Ideální pár, co vám zatopí

Jak mít i v dnešní nejisté době nohy v teple, ale hlavu v chládku? Přesně to dokáže tepelné čerpadlo ve spojení s podlahovým topením, které pomůže využít potenciál čerpadla na maximum!.

„Spojení tepelného čerpadla a podlahového topení představuje ideální variantu, která je výhodná jak pro životnost zařízení, tak i pro naši peněženku. Kvalitní tepelné čerpadlo totiž pracuje velmi hospodárně i při nízkých teplotách, a právě tento úsporný provoz dokáže podlahové topení ještě podpořit. K vytápění totiž potřebuje nízkou teplotu topné vody, zpravidla maximálně 35 °C,“ vysvětluje Jakub Tykal, obchodní ředitel společnosti ACOND, předního českého výrobce tepelných čerpadel, a dodává: „Díky tomu se šetří chod tepelného čerpadla, které nemusí pracovat na vysoký výkon, protože této nízké teploty dosáhne i zařízení s nižším výkonem. Od toho se odvíjí také menší spotřeba elektřiny, a tedy vyšší finanční úspory.“

Podlahové topení navíc vyhovuje potřebám tzv. tepelné pohody, tedy že nohy jsou v teple a hlava v chladu. V místnosti se tím rovněž vytváří lepší tepelný komfort, protože podlahové topení vytápí celoplošně. Radiátory, které si s tepelným čerpadlem také rozumí, naopak předávají teplo do místnosti jen v jednom místě. Na druhou stranu je ale u podlahového topení třeba počítat i s nevýhodou v podobě velké setrvačnosti při zvyšování nebo naopak snižování teploty v místnosti. Podlahové topení totiž musí nejprve vyhřát podkladní plochu, v níž je uložené, a až poté začne teplo předávat do vzduchu v místnosti. Výsledné nízké náklady na provoz a příjemný tepelný komfort v místnosti za to ale rozhodně stojí. Tepelné čerpadlo a podlahové topení zkrátka představují ideální pár, s nímž budete mít nohy v teple a peněženku v klidu!

Zdroj: Acond, foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *