Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

Sans Souci a Arik Levy odhalili Path of Visions na letošním Design Week v Miláně

Přední výrobce designových světelných instalací, Sans Souci, se spojil s uznávaným umělcem Arikem Levym, aby představili dechberoucí instalaci pojmenovanou „Path of Visions“. Doplněná byla o další dvě vizuálně působivá díla „Ghost“ a „Reflection“, která rozzářila Univerzitu v Miláně.

Unikátní výstava byla představena na Interni Cross Vision během letošního ročníku milánského Design Weeku. Tato kolekce zrcadlových objektů posouvá hranice mezi uměním a současnými technologiemi. Neuvěřitelné skleněné struktury, které kombinují abstraktní umění s tradičním sklářským řemeslem a inovativním přístupem k designu, přinesly návštěvníkům dynamický světelný zážitek a optickou iluzi. Zářivé objekty oslovily všechny smysly a umožnily různé úhly pohledu, přičemž každý z nich byl vždy jiný a jedinečný.

Kinetická instalace „Path of Visions“ představila nepravidelné zrcadlové polygony, které vyzařovaly barevné paprsky odráženého slunečního světla a již při vstupu do univerzitního areálu okouzlovaly návštěvníky z dálky.

Dynamiku celého zážitku ještě umocnily vějící se skleněné objekty ve větru, mezi nimiž mohli hosté volně procházet. Každý z nich tak mohl vnímat obrazy a dojmy, které byly pro každého zcela jedinečné.

V historickém prostředí milánské univerzity měli návštěvníci možnost obdivovat nejen „Path of Visions“, ale také další dvě instalace od Sans Souci vytvořené pod vedením Arika Levyho. Tyto společné projekty představily umělecká díla složená z nepravidelných tvarů skla, která byla opatřena kovovým nano-pokrytím pro zvýšení reflexe, čímž poskytla vizuálně působivý zážitek.

Jako duch se v prostoru univerzity návštěvníkům vynořovala instalace „Ghost“. Jednotlivé reflexní skleněné elementy směřovaly světlo a obrazy pod různými úhly, aby vytvořily miráž nebo „fata morganu“, která hrála každým smyslem.

Světelný zážitek pokračoval s instalací „Reflection“, při níž se hosté ocitli před zdí zrcadel, jež povzbuzovala k introspekci ohledně vnímání sebe sama a vlastní identity.

Instalace, debutující v Miláně, představují nové partnerství mezi společností Sans Souci a designérem Arikem Levym, které spojuje Levyho sochařské umění s technologickou odborností sklářského výrobce. Toto partnerství navazuje na úspěšné spolupráce Sans Souci s uznávanými designéry, včetně Williama Sawaye a Karima Rashida.

“Jsme nadšení, že spolupracujeme s Arikem Levym,” vysvětluje Martin Cháb, CEO společnosti Sans Souci. “Tato instalace je příkladem našeho úsilí posunout hranice designu spolu s technologiemi a vytvářet zážitky, které inspirují a angažují publikum po celém světě.”

Arik Levy, umělec a designér, dodává: „V mých nových sochách prozkoumávám dualitu světla a reflexe, materiálu a technologie, které se vzájemně propojují a vytváří něco, co je zároveň abstraktním uměním a hmotnou látkou. Mé přání bylo vytvořit kinetický designový zážitek s neustále se měnícími reflexemi a dojmy. Při prohlížení každé instalace se reflexní elementy pohybují a odkrývají různé scenérie-architekturu, přírodu, lidskost. Každý bude mít s těmito sochami jiný a unikátní zážitek“.

O Sans Souci:
Sans Souci je přední výrobce designového osvětlení a skleněných architektonických a osvětlovacích instalací se sídlem ve Cvikově v Lužických horách. Společnost je známá svými inovativními návrhy a nepřekonatelnou řemeslnou prací. Sans Souci posouvá hranice designu a spolupracuje s uznávanými umělci a designéry, díky čemuž oslovuje publikum po celém světě.

O Arik Levy:
Arik Levy je uznávaným umělcem a designérem proslulý svým multidisciplinárním přístupem k designu, který zahrnuje nábytek, osvětlení, sochařství a instalace. Jeho práce je zaměřená na zkoumání vztahů mezi uměním, technologií a přírodou, a je glorifikována pro své inovativní a názorově podnětné návrhy.

Foto: Sans Souci

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *