Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

Fotr na tripu, třetí díl. Už 14. září na COOLu

Třetí díl pořadu Fotr na tripu se vydáme do nákupáku. V Súse. Kde se nakupuje, pod střechou, zábavy je také dost… A navíc je tam chládek.

V tomto městě je mnoho hotelů s ubytovací kapacitou asi třicet tisíc turistů. I přesto si staré město zachovává svou atmosféru.

A šup za památkami. V Súse najdete a s Pepou objevíte nejstarší vojenskou pevnost, Ribat. Čtvercovou stavbu, kterou obývali mniši – vojáci. Kteří monitorovali aktivity Byzantské říše. Problém je, že turisté k ní moc nechodí, raději se pečou na slunci.

A hned po památkách se vydáme poznávat hotelové resorty, které živí hodně lidí v Tunisu a také k němu neodmyslitelně patří. V pátek vyrazí Pepa na trhy Mahdia. Jak se v Tunisu hledá parkování? Těžko. Jako v nákupním centru.

Centra tuniských měst žijí. Ve dne v noci. Ne jako evropská města. Nechá se Pepa na trhu nachytat? CO si koupí a jaká řemesla ho zaujmou? Nakonec si nechá u místního barbera zastřihnout vous a  upravit vlasy.

Nakonec se na mysu Afrika, sejdeme na hřbitově. Mezi památkami po Římanech. A jede se dál. Ke Kolosseu. Které je druhé největší na světě.  D´El-Djem. Vítejte. Jde o vrchol římské architektury. A také se zde natáčely scény do filmu Gladiátor. Ještě nemáte chuť ho vidět?

Bude toho mnohem víc. Legrace i poučení spousta. Kromě jiného se Pepa potupně vydá do prádelny a zjistí, jaké pokušení čeká na Djerbě na starší osamělé turistky z Evropy.

14. září se můžete ve 21.30 těšit na další díl COOL road show Fotr na tripu. A kde jinde než na Prima COOL. Tentokrát se Pepa Vrtal toulá po severní Africe.

Foto: archiv Prima

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *