Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

DětiZábava

Hračky Playmobil s továrnou v Chebu využívají recykláty z ledniček a chtějí vyrábět z uzavřeného materiálového cyklu

Jeden z největších výrobců hraček na světě, značka Playmobil, do pár let plánuje vyhnout se produkci emisí a stát se součástí oběhové ekonomiky. Letos uvedli produktovou řadu Wiltopia skládající se v průměru z více než 80 % z udržitelných materiálů. Jednu ze 4 výrobních hal najdete v Chebu, kde pracuje více než 250 zaměstnanců specializujících se na produkci adventních kalendářů.

Playmobil byl uveden na trh v Německu v roce 1974. Jedná se o silnou rodinnou značku známou ve více než 100 zemí světa. V Německu představuje jednu z TOP5 největších a nejúspěšnějších firem na trhu. Ústřední postavou je ikonická figurka PLAYMOBIL. Celých 78 % jejích produktů je určeno pro předškolní a mladší školní věkovou skupinu na prvním stupni ZŠ. V České republice působí od roku 1996. V posledních letech se dostal do popředí zájmu společnosti udržitelný rozvoj.

„Letos jsme uvedli na trh první ekologicky šetrnou produktovou řadu Wiltopia, která je vyrobena průměrně z více než 80 % z udržitelných materiálů. Využíváme přitom recyklační materiály PCR (Post-Consumer-Recycled) a bioplasty. Velkou část tvoří recyklát získaný z vysloužilých ledniček. Obaly figurek a zvířátek se skládají z téměř 100 % z recyklovaného kartonu, návody k sestavení jsou ze 100 % vyrobeny z recyklovaného papíru. Pestrobarevná série je plná přírody a pomáhá dětem ji poznávat a vážit si jí. Novinky odpovídají osvědčené kvalitě a vyznačují se dlouhou životností,“ objasňuje Livia Čadová, zástupce české pobočky Playmobil.

Playmobil CZ působí jako dceřiná společnost německé společnosti Horst Brandstätter Holding GmbH, která kromě hraček Playmobil provozuje také samozavlažovací květináče Lechuza.

„Do roku 2027 by skupina měla být klimaticky neutrální a vyhnout se produkci emisí. Už nyní je společnost zapojena do spolupráce s Offshore parky a v nadcházejících letech plánuje investovat okolo 50 milionů euro na ochranu klimatu. Do roku 2030 by se měly obchodní modely stát pokud možno oběhovými, tedy součástí uzavřených materiálových cyklů,“ pokračuje L. Čadová.

Playmobil je důvěryhodnou značkou, která dodržuje nejpřísnější standardy kvality a bezpečnosti. Dílky jsou vyráběny převážně v továrnách se sídlem v Evropě (Malta, Španělsko, ČR a Německo). Centrála společnosti sídlí v německém Zirndorfu, odkud hračky míří do celého světa. Centrální sklad se nachází rovněž v německém městě – v Herriedenu.

V České republice funguje jedna z výrobních hal od roku 2005. Sídlí v Chebu na více než 12 000 metrech čtverečních.

„Umístění chebské haly zvolilo německé ústředí díky geografické blízkosti a výborné jazykové vybavenosti obyvatel pohraničí. Zaměstnanci v hale pocházejí z České republiky a je jich více než 250. Do budoucna se plánuje rozšiřování prostor a zaměstnanců,“ doplňuje Livia Čadová.

V Chebu se hračky Playmobil montují a balí. Hlavní doménou výrobní haly jsou adventní kalendáře, které místo klasických adventních cukrovinek obsahují tematické světy Playmobil.

Více o Playmobil:
Vše začalo nápadem tvůrců vytvořit hračku, která by dětem přinesla opravdový herní systém. Děti mohou kombinovat různé části a témata a opakovaně tak vytvářet nové scénáře a postavičky. Playmobil proto není pouze o skládání dílků k sobě jako spíše o „vyprávění příběhů“. Každý půlrok vychází nový Playmobil katalog, který obsahuje všechny tematické světy Playmobil. U jednotlivých témat je v popředí jedná velká stavebnice, již doplňují menší stavebnice a vytvářejí tak spolu komplexní herní scénu. Více na: www. playmobil-toys.cz

Značka Playmobil se nejlépe prosadila v Evropě. Největšími trhy jsou Německo a Francie. V Asii se zaměřuje na prezentaci digitálních inovací, jejichž příkladem je otevření nového Playmobil Experience Center v Šanghaji v červenci 2022.

Oblíbenost témat:
Mezi nejpopulárnější témata u nás patří City Life (Popeláři, Přátelská nemocnice, Moderní dům aj.), Family Fun (např. ZOO a Aquapark), sada Special Plus, což jsou figurky s příslušenstvím, a také City Action (např. Policajti nebo Hasiči). V Polsku je struktura oblíbenosti témat velmi podobná, konkrétně TOP témata jsou: City Life, City Action, Country a impulsní produkty (Duopacky, Figurky, Special Plus), Family Fun. V Německu tvoří asi 20 % tržeb licencovaná témata (např. Scooby Doo, Spirit, Back to the Future).

Více o ekologické novince WILTOPIA
Nová pestrobarevná série představuje vyrůstání ve světě, kde jsou zvířata a příroda ceněny a chráněny. Předává znalosti se zábavnými prvky a představuje detailní, exotický svět zvířat, který lze hravě objevovat doma. Zvířata z celého světa nabízí spoustu zábavy při sbírání a hraní a zvou děti objevovat deštný prales v Amazonii, který je životně důležitý pro náš ekosystém.

Rozsáhlá, nově vyvinutá produktová řada se skládá v průměru z více než 80% z udržitelných materiálů. Využívají se přitom PCR (Post-Consumer-Recycled) materiály a bioplasty. Velkou část tvoří recyklovaný plast – bez kompromisů v kvalitě, bezpečnosti a životnosti.

Horst Brandstätter Group si se svou značkou PLAYMOBIL stanovila ambiciózní cíle, co se týká udržitelnosti. Jako mezinárodní společnost touží významně přispět k ochraně našeho životního prostředí, jeho zdrojů a k jejich zachování pro budoucí generace.

Wiltopia – zvířátka
WILTOPIA je první ekologicky šetrná produktová řada od PLAYMOBIL, která se v průměru skládá z více než 80 % udržitelných materiálů. Sady zvířátek obsahují zvířátko PLAYMOBIL včetně doplňků, kartu znalostí o zvířatech pro sběr a vzrušující zvukový obsah. S WILTOPIA mohou děti objevovat zvířata a přírodu ve svém vlastním světě a ponořit se do nápaditých her na hraní rolí.

Playmobil Funpark v Německu
Jen 3,5 hodiny za českými hranicemi se u Norimberku nachází Playmobil FunPark. 5000 m2 hrací plochy je k dispozici celoročně. Cenově dostupné vstupenky zprostředkují nezapomenutelný zážitek v tematických světech Playmobil. Navštívit můžete království mořských panen, zlatý důl, vodní hřiště, rytířský hrad Novelmore, hřiště s mini-golfem, lezeckou stěnu a mnoho dalšího. Více na  Home – Playmobil FunPark (playmobil-funpark.de)

Zdroj a foto: Playmobil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *