Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Milénium! Johany Fundové pokřtili Sámer Issa a Julián Záhorovský

Křest knihy Johany Fundové Milénium!, která je pokračováním úspěšných Devadesátek, proběhl v pražské kavárně NoD ve čtvrtek 20. října. 

„Chtěla jsem vytvořit tištěný stroj času. Aby měl čtenář, když knížku otevře, pocit, že se vrátil do milénia. Z osobních zážitků, které byly do knihy zahrnuty, mě nejvíce zasáhla vzpomínka pana Fejka na povodně v zoo. Vzpomínka Šárky Vaňkové mě naopak překvapila. V té době jí bylo šestnáct. Uvědomila jsem si, jak vše pro ni muselo být náročné, ale já jsem to v té době vůbec tak nevnímala,“ řekla Johana Fundová.

Za kmotry své knihy si autorka vybrala Sámera Issu a Juliána Záhorovského. „Oba byli v první řadě Superstar, která byla pro to období signifikantní, sledovaly ji všechny generace,“ dodala autorka.

„Je to neuvěřitelné, že je to dvacet let zpátky. Myslím, že to bylo před rokem. Byly jsme nepolíbené děti z malých měst, pobláznily jsme republiku. Vůbec jsme si nedovedly představit, do jakého mediálního zájmu nás soutěž dostane. Je moc hezké, že si na nás lidé pamatují. A děkujeme za to,“ zavzpomínal po křtu Julián Záhorovský.

Sámer Issa má také s dobou milénia spojeny průlomové okamžiky ve svém životě. „S tou dobou se mi na prvním místě vybaví soutěž, kterou jsem prošel. Byl jsem tehdy na střední škole cestovního ruchu a hotelnictví a celý život se mi změnil. Bylo mi 18, odstěhoval jsem se do Prahy. Od té doby tady žiju, procestoval jsem řadu zemí a živím se hudbou. Je to velký dar a je to super.“

Milénium! (499 Kč) navazuje na úspěšné Devadesátky a vychází v nakladatelství CPress. Pro tu dobu bylo charakteristické, že devadesátková party skončila. V televizi běžela první řada Česko hledá Superstar, kterou brzy následovala reality show VyVolení. Frčelo ICQ, zvonáče, empétrojky nebo třeba Eminem. Milénium je období, které zažila mladší, střední i starší generace a zatím se nikdo kromě Johany Fundové v ucelené podobě tomuto období nevěnoval.

Johana Fundová
Autorka bestselleru Devadesátky! a románu Hezký, ale narovnej se. Zakladatelka populární facebookové a instagramové stránky Pure devadesátky, na které sbírá fenomény, srdcovky a bizáry 90. let a milénia. V devadesátkách si představovala, že jednou založí časopis TV bedna, nejzábavnější magazín o seriálech. Žurnalistiku sice vystudovala, ale místo časopisů se nakonec profesně věnuje online marketingu a sociálním sítím. Jejím dalším knižním hitem je publikace Milénium!, navazující na předchozí Devadesátky!. Mapuje v ní fenomény, kterými jsme žili v prvních letech nového tisíciletí.

Zdroj a foto: Albatros Media 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *