Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Podzimní salát z nakládané řepy, švestky a zauzený Kampotský pepř

Tento dokonalý salát vonící podzimem nadchne opravdu všechny, je skvělý samotný, nebo i jako příloha k hlavnímu jídlu. Zemitost a sladkost řepy skvěle kontrastuje s uzenou chutí pepře a kyselostí pečených švestek. Řepa je extrémně zdravá zelenina, detoxikuje tělo a má pozitivní vliv na kardiovaskulární systém. Pepř je pro tělo také velkým přínosem, obsahuje vitamíny A, B, C, E a K, podporuje detoxikaci jater a má dezinfekční účinky pro tělo.

Suroviny:
500 g červené vařené řepy
100 ml jablečného octa
20 g čerstvého křenu
120 g palmového cukru La Plantation
5 g zauzený Kampotský pepř La Plantation
50 ml olivového oleje, špetka soli
50ml citrónová šťáva
½ kg švestek, špetka skořice
1 granátové jablko
50 g uzených mandlí

Postup:
Řepu uvaříme a necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Nastrouháme čerstvý křen najemno a lehce zakápneme jablečným octem. Z palmového cukru, pepře, soli a olivového oleje vymícháme hladkou emulzi, kterou vmícháme do řepy.  Švestky nakrájíme na čtvrtky a lehce je opečeme na olivovém oleji, zakápneme je citronovou šťávou a přidáme skořici. Řepa chutná lépe, když je naložená den dopředu. Před podáváním vše smícháme a posypeme uzenými mandlemi, které na sucho opečeme na pánvi. Na dekoraci vypadá a chutná skvěle granátové jablko.

Palmový cukr a Kampotský zauzený pepř La Plantation zakoupíte na www.kampot.cz. Recept připravila šéfkuchařka Miluše Makó.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *