Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

7 důvodů, proč strávit zimní dovolenou (nejen) na lyžích ve Velkých Karlovicích

Prožijte nezapomenutelnou zimní dovolenou v Beskydech s celou rodinou: vyrazte na upravenou sjezdovku Ski areálu Razula i do stopy hned u hotelu (pokud nemáte běžky, půjčí vám je). Uvolněte unavené svaly při masáži, v sauně či saunových rituálech, relaxujte v termálních bazénech a vychutnejte si výbornou krajovou gastronomii. Užijte si tu nejkrásnější zimní pohádku v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích. Ty jsou ideálním místem i pro jarní prázdniny a tady je 7 důvodů, proč se sem vydat:

1. Rodinná sjezdovka Horal s lyžařskou školou
O jarních prázdninách vyráží na hory spousta rodin s dětmi, mnohé z nich se chystají poprvé lyžovat a sjezdovka Horal u hotelu Horal je pro tento případ zcela ideální. Díky mírnému sklonu a délce 350 m (převýšení 40 m) je jako stvořená pro první lyžařské krůčky, pro nejmenší děti je tu i park s pojízdným kobercem. Lyžařská škola Razulák nabízí nejen lekce lyžování, ale i snowboardingu a nově i běžkování. A při dobrých sněhových podmínkách je na sjezdovce i snowtubing.

Lákají vás skialpy? V lyžařské škole si můžete objednat i lekci skialpiningu, na kterou vás instruktoři vezmou na blízký svah Razula. A co je nejlepší: lyžování můžete spojit s odpočinkem ve Wellness Horal jen pár metrů od sjezdovky. Více na www.razula.cz

2. Wellness Horal: termální bazény i saunové rituály
Relaxační centrum Wellness Horal je skvělým místem, když se chcete zahřát, odpočinout si, užít si zábavu a koupání s dětmi, nebo hledáte program při špatném počasí. Areál se rozprostírá na dvou podlažích hlavní budovy hotelu Horal. Jeho jádro tvoří tři termální bazény se slanou vodou – plavecký, zábavně relaxační a dětský, které jsou v zimě vyhřívané na 29 až 36 °C. Zaplujte do teplé vody, nechte se masírovat vodními tryskami a užijte si výhled na zasněžené okolí.

Přímo u bazénů je velké odpočinková terasa s Vital barem, kde si můžete dát kávu, čaj, drink, čerstvou šťávu UGO nebo něco sladkého i slaného na zub. S bazény sousedí menší, ale kvalitně vybavené kardio fitness centrum. Třešinkou na dortu je tady pak útulný saunový svět – klidová zóna pro návštěvníky od 14 let se saunami, párou, tepidariem, venkovním i vnitřním whirlpoolem a odpočinkovými terasami. Několikrát denně se tu konají populární saunové rituály. Nabídku doplňují špičkové asijské i evropské masáže a beauty ošetření. Více na www.wellnesshoral.cz

3. Jednodenní dovolená? Wellness den pro zdraví
Dopřejte si ve Wellness Horal celý den plný hýčkání s balíčkem Wellness den pro zdraví, který zahrnuje celodenní pobyt ve Wellness Horal s masáží či beauty ošetřením a tříchodovým obědem v hotelové restauraci.

4. Skvělá gastronomie
Restaurace hotelu Horal láká na populární valašské speciality v čele s tradiční kyselicí či haluškami, mají tu ale i skvělé zvěřinové speciality. Za „příkladné dodržování zásad péče o kvalitu čepovaného piva“ je Horal držitelem prestižního ocenění Plzeňského prazdroje Hvězda sládků. Více na www.horal-hotel.cz

Restaurace Spa hotelu Lanterna zase zve na moderní krajovou gastronomii. Nenechte si ujít zdejší specialitu: steaky ze špičkového masa z farmy Rudimov, které kuchaři staří metodou suchého zrání. Pokud si chcete dopřát celý večer se zážitkovou gastronomií, rezervujte si stůl v restauraci Vyhlídka a vychutnejte si šestichodové menu snoubené s moravskými víny. www.lanterna.cz

5. Bowling a indoor golf v Horalu
Co podniknout večer? Dejte si partii bowlingu v hotelu Horal, golfisté mohou využít indoor golf.

6. Noční stopa Valachy, škola běžeckého lyžování i maškarní lyžovačka
Resort Valachy navíc pořádá spoustu zajímavých sportovních, zábavných i vzdělávacích akcí, ze kterých si můžete vybírat: 4. 2. Noční stopa Valachy (DATART Valachy tour), 4. 2. Testování skialpů, 6. – 9. 2. Škola běžeckého lyžování, 5. 3. Maškarní lyžovačka.

Chcete se věnovat sobě, svému osobnímu rozvoji? Nenechejte si ujít 26. – 29. 3. pobyt věnovaný právě osobnímu rozvoji – Flow s Marianem Jelínkem, vyhlášeným koučem manažerů a sportovců. Více na www.valachy.cz/akce

7. Balíček Zimní dovolená v Beskydech 2023
V termínu od 6. 1. do 19. 3. 2023 si ve Spa hotelu Lanterna nebo Wellness hotelu Horal můžete pořídit výhodné pobyty na 3, 4 nebo 7 nocí. Pobyt obsahuje ubytování, snídani s večeří, neomezený vstup do Wellness Horal s termálními bazény a saunovými rituály, skipas na sjezdovku Horal a 20% slevu na skipas do blízkých areálů Skiregionu Valašsko nebo relaxační masáž. Unikátní službou je bezplatné zapůjčení běžek, bot a holí značky Yoko (v blízkosti hotelu jsou kilometry udržovaných stop) a LEKI holí na nordic walking. Více zde.

Kde vás budou hýčkat…
Wellness hotel Horal vyhovuje rodinám s dětmi a aktivním cestovatelům, kteří vyhledávají aktivní zábavu i odpočinek. Ubytováni budete v rezidencích rozesetých nad typickým valašským údolím, v sepětí s přírodou a oceníte wellness s termálními bazény a saunovým světem s bohatou nabídkou exotických masáží a saunových rituálů. Přímo u hotelu najdete rodinnou sjezdovku Horal Ski areál Razula.Pokud preferujete soukromí a klid, ubytujte se ve Spa hotel Lanterna, který je ideální pro náročné, preferující osobní péči a zážitkovou gastronomii. Hotel má vlastní L-Spa s bazénem a saunovým světem, nabízí i exotické masáže. Hosté mohou bezplatně využívat blízké Wellness Horal s termálními bazény, saunovým světem a kardio fitness.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *