Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Oslava začátku nové éry s edicí Royal Salute Coronation of King Charles III

Exkluzivní skotská whisky Royal Salute byla poprvé vyrobena jako dárek pro Její Veličenstvo královnu Alžbětu II. v den její korunovace v roce 1953. Od té doby značka vzdává hold britské monarchii a svými jedinečnými blendy oslavuje výjimečné milníky v její historii. Sedmdesát let po svém vzniku Royal Salute přichází s korunovačním darem v podobě limitované edice Royal Salute Coronation of King Charles III. Ultraprémiová whisky, uvedená u příležitosti nástupu krále Karla III. na trůn, ztělesňuje mimořádný historický okamžik a příchod nové éry. Vzácný křišťálový flakon s 53letou směsí je uložený v dřevěné vyřezávané skříňce. V celosvětové limitaci 500 lahví, edice je k dostání i v České republice.

Prestižní Royal Salute Coronation of King Charles III je nadčasovým blendem, jehož unikátnost si můžete vychutnávat dlouhá léta. Master blender značky Sandy Hyslop k jeho výrobě použil více než 53 vzácných sladových a obilných whisky, jejichž počet připomíná rok, kdy byla Royal Salute poprvé vyrobena. Tato neuvěřitelně bohatá a komplexní whisky voní po červeném rybízu, hořkých čokoládových pralinkách a čerstvě pečených kaštanech. V chuti se promítají tóny sladkých fíků a čerstvého zázvoru vedoucí k dlouhému, bohatému a jemně kořeněnému závěru.

„Whisky Royal Salute Coronation of King Charles III je významnou poctou britské monarchii i jedinečnému příběhu vzniku Royal Salute. Chtěl jsem tuto památnou příležitost oslavit stejně ikonickým a výjimečným blendem, jako byla původní 21letá signaturní směs Royal Salute, jež vznikla na počest Jejího Veličenstva královny Alžběty II. v roce 1953. Vytvoření této edice bylo ideální příležitostí k zamyšlení nad inovativním přístupem, který jsme za posledních 70 let v oblasti míchání whisky uplatňovali, a zároveň okamžikem, kdy se můžeme těšit na to, čeho lze dosáhnout v nadcházejících letech,” říká ke speciální korunovační edici Sandy Hyslop.

Whisky je ukryta v křišťálové karafě, vyrobené v Dartington Crystal a zbarvené do tmavého, safírově modrého odstínu, který odkazuje na drahé kameny zasazené v Britské imperiální koruně. V souladu s charakteristickým stylem značky Royal Salute je karafa uložena v impozantní dřevěné skříňce, inspirované slavným Westminsterským opatstvím. Zdobné detaily historického dějiště britských korunovačních obřadů od roku 1066 jsou do dřeva mistrovsky vyřezány. Klenoty a erby jednotlivých zemí tvořících Velkou Británii se pak staly předlohou pro kresby uvnitř boxu, symbolizující jednotnost pod britskou korunou a neochvějnou solidaritu mezi národy.

Edice navazuje na úspěšné sběratelské kolekce vysoce ceněných a unikátních whisky posledních let, jako je například loni vydaná Royal Salute Platinum Jubilee, připomínající sedmdesát let vlády královny Alžběty II.

Royal Salute Coronation of King Charles III
Limitovaná edice 500 kusů
Cena 565.000 CZK
www.prestigeselection.cz

O ZNAČCE ROYAL SALUTE
Royal Salute je výjimečná skotská whisky se stářím minimálně 21 let. Jak zní jedno motto Royal Salute, kde ostatní končí, my začínáme. Royal Salute vznikla jako projev úcty Jejímu Veličenstvu královně Alžbětě II. při příležitosti její korunovace v roce 1953 a byla pojmenována podle 21 oslavných výstřelů. Značka je prodchnutá tradicí a hrdá na svou královskou linii, zároveň je pevně zapojena do moderního světa neustálým posouváním umění blendování do nových, kreativních a ambiciózních forem. Royal Salute má svůj domov v malebné palírně Strathisla, ležící v srdci regionu Speyside ve skotském městě Keith a jako jedna z mála smí nést královské označení Royal. Značka oslavuje kreativitu prostřednictvím inspirativních partnerství s osobnostmi z oblasti luxusního životního stylu, od umělců až po módní návrháře.

Zdroj a foto: Royal Salute 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *