Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pitíZábava

Zvládnou amatérští kuchaři správně vykuchat, vyfiletovat a lahodně připravit kapra? Druhý díl MasterChef Česko učí respektu k surovinám

Hned v prvním díle kulinářské soutěže MasterChef Česko vařila finálová šestnáctka a úvodní epizoda byla konečnou pro sympatického majitele reklamní agentury Lukáše. V druhém díle bude patnáct amatérských kuchařů postaveno před výzvy, ve kterých hrají hlavní roli typicky české suroviny a pokrmy. Přesto je část lidí naprosto miluje, a nebo naopak nenávidí. V první výzvě bude hrát hlavní roli kapr. Úkolem bude ho správně vykuchat a vyfiletovat a pak následně správně a lahodně připravit. Druhý díl show MasterChef Česko uvede TV Nova ve středu 6. září ve 20:20.

„Dokud budeme jíst maso, tak zvířata budeme muset porážet. A my potřebujeme, abyste si to moc dobře uvědomili. Protože jenom tak k surovinám budete přistupovat s respektem,“ říká Radek Kašpárek soutěžícím, kteří s náročným úkolem mají problém. Kapr je jednou z tradičních surovin. Každoročně se objevuje na štědrovečerním stole milionů lidí v České republice. Jak správně pracovat s rybami všem vysvětlí speciální host Jiří Hrachový z pražského podniku Výčep.

První výzva druhého dílu bude zaměřena na surovinu, která v mnoha lidech vyvolává spoustu kontroverzí a podobně to bude i v druhé, vyřazovací výzvě. Soutěžící v černých zástěrách dostanou úkol během šedesáti minut připravit jedno z pokrmů, které nejen porotce strašilo na jídelníčku školních jídelen už v dětství. Když byl Jan Punčochář malý, nejraději by nudle s mákem vymazal ze všech jídelníčků po celém světě. Přemek Forejt se přiznal, že největší „peklo“, které v dětství ochutnal, byl rýžový nákyp. A Radek Kašpárek odhalí třetí pokrm – žemlovku.

Vítěz předchozí výzvy vybere soutěžícím jedno z těchto tří sladkých jídel, které soutěžící budu muset během jedné hodiny připravit tak, aby porotu přesvědčili, že může dobře chutnat…

Druhý díl letošní řady soutěže MasterChef Česko uvede TV Nova ve středu 6. září ve 20:20 a již nyní na Voyo.

Zdroj a foto: TV Nova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *