Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Josef Klíma v novém pořadu na Primě upozorňuje na dostupnost návykových látek dětem – vyzkoušel kratom na vlastní kůži!

Získat alkohol, cigarety či jiné návykové látky nebylo pro děti ani mladistvé nikdy jednodušší. Mohou za to nezodpovědné e-shopy. Podle adiktologů je dětí ohroženo kolem 50 000, a některé už dokonce skončily v nemocnici. Prodejci ignorují zákon, podle kterého jsou povinni ověřovat věk kupujícího, a ČOI ani KHS s tím nic nedělají. Josef Klíma v dnešním premiérovém pořadu Případy Josefa Klímy vyzkouší s patnáctiletou figurantkou, jak jednoduché je objednání návykových látek přes internet. A nezůstane jen u toho.

Děti totiž prý stále více užívají i léky či psycho modulační látky. Skrýše na drogy v penálech nebo kartáčcích na zuby? I to je podle šéfa diagnostického ústavu Praha Hodkovičky, který se v pořadu objeví, v dnešní době realitou. Nejde přitom jen o klasické drogy definované zákonem, ale i o šedou zónu. Takovou legální látkou, kterou si jako dárkový předmět mohou koupit i děti, je například kratom. Zelený prášek se rozhodl vyzkoušet i sám Josef Klíma. Látku nevábné barvy pořídil v jednom z obchodů. Informace o tom, kolik si kratomu má vzít, mu ovšem sdělit nechtěli. Sklenici brčálově zelené barvy vypil s nechutí a čekal, co to s ním udělá.

„Uplynula hodina a půl. Veselej nejsem. Zvednul se mi tlak a cítím se asi jako po jednom dvanáctistupňovém pivu. Ovšem jakou mám váhu já a jakou dítě,“ říká investigativní novinář ve svém pořadu Případy Josefa Klímy. Sám zvolil podle vágní infografiky na balíčku nižší dávku, a hned se proto zamyslel. „Všimnou si děti vůbec malých obrázků na obalu? A pokud ano, znáte děti – dej tam toho co nejvíc, ať jsme hodně veselí!“

Kromě toho se tým Josefa Klímy v prvním díle zaměří i na příběh rodiny, která se kvůli radám finančního poradce v naivitě a důvěřivosti dostala do spirály událostí, jež vyústila v to, že se musí soudit o dům, ve kterém bydlí.

Případy Josefa Klímy začínají každou středu ve 22.50 na Primě hned po Show Jana Krause. A reprízu můžete sledovat v neděli ve 21.30 na CNN Prima NEWS.

Zdroj a foto: TV Prima

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *