Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Móda

Cartier představuje nové provedení ikonického modelu Tank Américaine

Cartier poprvé uvedl hodinky Tank Américaine v roce 1988 jako odvážnější verzi svého kultovního modelu. Symbol určitého životního stylu, který se pohybuje někde mezi klasikou a ležérností, tato moderní ikona letos přichází v novém, rafinovanějším provedení. Jemná proměna hodinek s tenčím, štíhlejším a zaoblenějším pouzdrem přináší znatelné vylepšení klasického vzhledu, který je synonymem elegance s vlastní identitou.

Vůbec první model hodinek Tank uvedl Louis Cartier v roce 1917 a inspirací se mu stal pohled shora na tanky používané během první světové války. Unikátní obdélníkové pouzdro s čistými liniemi a geometrickým designem znamenalo odklon od tehdy oblíbených kulatých kapesních hodinek. V průběhu let postupně vznikly různé obměny hodinek Tank, každá s odlišným designem a charakteristickými kódy. Tank Américaine s typickým protáhlým číselníkem vychází z modelu Tank Cintrée z roku 1921, jež byl prvním modelem Tank se zakřiveným pouzdrem. Při uvedení na trh v roce 1988 představil Tank Américaine stejné zakřivené obdélníkové pouzdro, stejnou estetiku a přesnost proporcí, díky nimž hodinky obstály ve zkoušce času.

Nový estetický a ergonomický přístup oživuje mimořádně profilovaný tvar hodinek Tank Américaine. Styl číselníku a dokonalé začlenění signaturních bočních stran pouzdra, tzv. brancards, do linie tahu umocňují čistotu stylu. Hodinky jsou vybaveny novým mechanickým strojkem 1899 MC s automatickým nátahem pro štíhlejší pouzdra a jsou k dispozici v celozlatém nebo ocelovém provedení s koženým či kovovým řemínkem, v růžovém zlatě s diamanty na koženém řemínku nebo v provedení z bílého či růžového zlata s diamantovým pavé na zlatém náramku. Model je k dostání ve třech velikostech: mini, malý a velký.

Hodinky Tank Américaine s pouzdrem, které se skvěle přizpůsobí křivkám zápěstí, jsou výrazem nenucené elegance. Spojené s americkou kulturou a ztělesňující její hodnoty svobody, jedná se o vysoce nadčasový model, stejně jako všechny hodinky Tank. Mezi své oblíbené časomíry ho zařadila řada nejenom hollywoodských osobností a jejich estetiku – bez ohledu na provedení – ocení i další generace milovníků designu, ležérní elegance a ducha amerického kontinentu.

Butik Cartier, Pařížská 2, Praha 1

Zdroj a foto: www.cartier.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *