Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Měsíc seniorů na Stezce korunami stromů Krkonoše

Oslavte se svou rodinou měsíc seniorů na Stezce korunami stromů Krkonoše a společně si vychutnejte krásy Krkonošského národního parku. Mezinárodní den seniorů proběhl celosvětově října, ale na Stezce mohou využít exkluzivní nabídky 1+1 vstupenka zdarma a zvýhodněného menu v průběhu celého měsíce.

Na trase dlouhé více než 1500 m na vás čekají nové zajímavosti a zážitky. Na celé Stezce je na zábradlí 40 skleněných cedulek s kukátky, a právě pohledem skrze ně se dozvíte zajímavosti o lese kolem vás. Vrchol Stezky se nachází ve výšce 45 m, kde si budete moci užít okolní krásy smíšeného krkonošského lesa. Cestu dolů si pak můžete zkrátit a urychlit tobogánem, jehož tubus je dlouhý 80 metrů. Původně byl tobogán určen pro děti, ale hojně jej využívají všichni návštěvníci, včetně seniorů. Zatím nejstaršímu jezdci na tobogánu bylo úctyhodných 85 let. Za pěkného počasí letíte v tobogánu rychlostí 30 km/h, za špatného počasí tobogánem sjet možné není.

Ať už jste senior, vozíčkář, rodič s kočárkem, nebo prostě jen hledáte klidný a malebný zážitek, Stezka korunami stromů je pro vás ideálním cílem. Díky bezbariérovému přístupu a pouze mírnému stoupání na její vrchol si každý může vychutnat jedinečný výhled do krajiny. Pokud by i tak bylo pro vaše nejbližší stoupání náročné, na pokladně Stezky je k zapůjčení vozíček zcela zdarma.

Samotnou Stezkou vše nekončí. Na konci vaší vycházky se můžete občerstvit v restauraci V korunách, kde se v průběhu října bude servírovat zvýhodněné menu. Každý den zde připravují jídla ze surovin od lokálních dodavatelů. S důrazem na čerstvost chystají kuchaři pokrmy vycházející ze specifik místní kuchyně a ze sezónních surovin dostupných dle ročního období.

Zdroj a foto: Stezka korunami stromů Krkonoše

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *