Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Český slavík: absolutním vítězem Ewa Farna, do síně slávy vstupuje Václav Neckář. Vyhráli také Marek Ztracený, Kabáti a Calin

Absolutním slavíkem je pro letošní rok Ewa Farna, která získala i zlatého slavíka v kategorii zpěvačka roku. Do Síně slávy Českého slavíka letos, jako druhý, vstupuje zpěvák Václav Neckář. Toho uvedla jeho dlouholetá kamarádka, kolegyně a legenda české pop music Marta Kubišová.

Zpěvačka roku: Ewa Farna (stříbrná pozice Lucie Bílá, bronzová Monika Asbsolonová)
Zpěvák roku: Marek Ztracený (stříbrná pozice Vojtěch Dyk, bronzová Richard Krajčo)
Objev roku: Tereza Balonová
Hudební skupina: Kabát (stříbrná pozice Mirai, bronzová Kryštof)
Hip hop a Rap: Calin (stříbrná pozice ATMO music, bronzová Marpo)

Výsledky ankety, které letos slaví jednašedesát let, byly odhaleny v přímém přenosu TV Nova. Galavečerem, stejně jako loni, provázeli moderátorští matadoři Ondřej Sokol spolu s Alešem Hámou.

Na slavnostním večeru letos vystoupila celá plejáda tuzemských hvězd, a to: kapela Kabát, zpěvák Vojtěch Dyk (ten poprvé naživo zazpíval píseň Táto, kterou věnoval zesnulému otci Radko Pytlíkovi), Václav Neckář, Jana Kirschner, Eva Burešová nebo skupina Chinaski.

Nejoblíbenější skladbou posluchačů Rádia Impuls za rok 2023 se stala skladba Hory od kapely O5 a Radeček.

Hold v letošním roce zesnulé Yvonne Přenosilové složila zpěvem Jitka Čvančarová, o poctu Vašo Patejdlovi se zasadil Ondřej Brzobohatý s Igorem Timkem (No Name).

Český slavík 2023: Více než 2 miliony diváků si nenechalo ujít prestižní udílení hudebních cen!
TV Nova v pátek večer odvysílala živý přenos hudební ankety Český slavík. Tato společenská událost plná hudebních hvězd se stala nejsledovanějším pořadem po 20. hodině ve všech hlavních cílových skupinách. Udílení prestižních cen zaujalo 41,39 % diváků v kategorii CS 15-54 v tu dobu sledujících TV. Celkově se na celý galavečer pod taktovkou oblíbených moderátorů Ondřeje Sokola a Aleše Hámy dívalo v průměru 1,14 milionu diváků v širší věkové skupině 4+. Alespoň na patnáct minut si přenos zapnulo 2,03 milionu diváků starších čtyř let.

Výsledky Českého slavíka reflektují hlasování fanoušků, kteří udělili Zlatého slavíka v kategorii Zpěvák roku Marku ZtracenémuEwa Farná triumfovala jako Zpěvačka roku a zároveň se stala Absolutním slavíkem. Nejlepší Skupinou roku byla vyhlášena kapela Kabát. V kategorii Rap & Hip hop zaznamenal úspěch Calin. Do Síně slávy vstoupil Václav Neckář, zatímco titul Objevu roku získala Tereza Balonová.

V rámci slavičího večera si diváci užili vystoupení českých hudebních ikon, mezi které patřily například naše nejúspěšnější rocková skupina Kabát, která posbírala nyní již 14. prvenství v kategorii Skupina roku. Legendární Helena Vondráčková se vrátila po patnácti letech a Monika Bagárová představila ochutnávku moderního popu a oznámila termín svého koncertu v O2 aréně. Nechyběli ani kapela Chinaski, zpěvák Václav Neckář se skupinou Bacily, Jana Kirschner nebo Vojta Dyk & D.Y.K. Na počest Yvonny Přenosilové zazpívala Jitka Čvančarová a o poctu Vašo Patejdlovi se postaral Ondřej Brzobohatý s Igorem Timkem z kapely No Name.

Režisér Českého slavíka Pepe Majeský uvedl: „Tento večer byl pro nás výjimečným zážitkem, kdy jsme se snažili přinést nezapomenutelnou hudební podívanou divákům po celé republice. Jsem vděčný všem účinkujícím, kteří nám pomohli vytvořit magický hudební večer. “

Skupina Nova v pátek večer opět potvrdila své dominantní postavení na televizním trhu u diváků v kategorii CS 15-54, když ji v hlavním vysílacím čase dalo přednost 46,6 % diváků sledujících TV.

TV Nova je od loňského roku výhradním majitelem práv ankety Český slavík, generálním partnerem letošního ročníku je Trinity bank.

Zdroj dat: ATO – Nielsen, živě + TS0-3, prime-time 19:00-23:00, ke dni: 25. listopadu 2023

Zdroj a foto: www.ceskyslavik.cz, TV Nova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *