Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

🎄 Vánoce

Praha získala první místo v prestižní americké anketě jako nejkrásnější vánoční destinace

Vánoční prázdniny v Praze s přehledem získaly první místo v anketě amerického cestovatelského průvodce U.S. News jako nejkrásnější vánoční destinace na světě. Předběhly i tradiční evropské metropole jako jsou Vídeň, Budapešť nebo americký Aspen. Mezi desítkami tipů volili respondenti podle různých parametrů, kdy je v Praze nejvíce zaujala celková atmosféra, výzdoba, strom i umístění trhů do centra Prahy.

„V prosinci se hlavní město České republiky promění v zimní říši divů, kterou musíte vidět, abyste uvěřili,“ popisuje Prahu server U.S.News, a dále obdivuje středověkou architekturu města, kterou bohatě pokrývají blikající světýlka, stejně jako vánoční trhy patřící k nejlepším na světě. Výhodou je navíc v porovnání s konkurencí také to, že nejlepší zážitky z pražských památek, včetně Staroměstského náměstí a Karlova mostu, jsou pro návštěvníky zdarma, takže město není jenom výsadou pro bohaté. Jako jedinou slabinu uvedl server informaci, že Praha je v době Vánoc oblíbenou zimní destinací, takže je třeba rezervovat ubytování včas. Letos to ovšem není zdaleka poprvé, co vánoční Praha uspěla v mezinárodním srovnání. V posledních letech ji ocenilo například vydavatelství Lonely Planet, deníky Daily Mail, The Mirros nebo The Independent.

Hoteliéři jsou nadšení
Kouzlo Vánoc v naší hlavní metropoli nepřináší radost pouze hrdým obyvatelům, ale nadšení z tohoto úspěchu jsou také hoteliéři, kteří potvrzují, že pražské hotely budou během vánočních svátků praskat ve švech. Lidé objednávají hodně pobyty na poslední chvíli a zájem je letos velký. Vypadá to, že v době obrovské inflace, si lidé chtějí svátky ještě užít. Pamětníci to dokonce přirovnávají k roku 1937, obrovské konjunktury luxusních barů, kožešin, šampaňského….Oldřich Nový a Kristián,“ popisuje situaci Jaroslav Svoboda, majitel hotelové sítě Czech Inn Hotels, která je zaměřená především na ubytování v hlavním městě.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *