Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

MIKOLAS se svým debutovým albem jako první český zpěvák na Times Square billboardu v New Yorku

Zpěvák MIKOLAS (Mikolas Josef) nejúspěšnější reprezentant Čech na Eurovizi (6 místo rok 2018) dál reprezentuje Čechy v zahraničí a s vydáním své debutové desky „ONE“ má za sebou další prvenství. Zatímco několik českých umělkyň se objevilo na Times Square billboardu jako ambasadorky v rámci Spotify playlistu EQUAL na podporu rovnoprávnosti v hudebním průmyslu, MIKOLAS se stává prvním Čechem, který má v New Yorku na billboardu Spotify své album. Česko má tak v Americe nové prvenství.

Zpěvák MIKOLAS během posledního roku se svým singlem „Delilah“ dosáhnul pozice top 20 v 14 zemích, včetně Velké Británie. Během několika měsíců tato píseň nasbírala více než 36 milionů streamů.

V Čechách získal MIKOLAS titul nejhranější hudební klip roku s jeho videoklipem k singlu “Boys Don’t Cry” a stal se hlavním vystupujícím na největším českém hudebním festivalu Majáles, který se koná letos na jaře.

Jeho album ONE má za cíl dosáhnout mety nejstreamovanější album od Českého interpreta v historii a již nyní má přes 77 miliónů streamů. Objevují se na něm singly jako Delilah, Lalalalalalalalalala, Boys Don´t Cry a Never Get Over You.

Album má 11 skladeb a fanoušci se dočkali nového zvuku, který kombinuje pop s elementy rocku a trapu. Ústřední píseň nese název Sophia. Album vznikalo 6 let na několika místech – v Tenessee – USA, Kanadě, Rakousku, Itálii a Čechách.

Na albu spolupracoval producent jihokorejské skupiny BTS Rob Grimaldi, 5x Grammy oceněný Chris Lord Alge, který se podílel na nahrávkách od interpretů jako Prince, Green Day, Pink, Bon Jovi, Phil Collins atd. Dále také jeden z nejvýraznějších anglických inženýrů a to Grammy nominovaný Kevin Grainger s aktuálním počtem 7 miliard streamů známý díkyspolupráci například se jmény jako Avicii, Swedish House Mafia, Kenya Grace, RAYE, David Guetta atd.

Kromě zvučných zahraničních jmen ale MIKOLAS také zapojil české posily, a to například kytaristu Jiřího Rambouska (Top 5. kytarista světa zdroj: Magazín Guitar World), bubeníka Romana Lomtadzeho žijícího v Los Angeles či dalšího českého bubeníka žijícího v Anglii, Otomara Novotného.

Kromě úspěchů na domácí scéně se MIKOLAS posouvá na další mezinárodní trhy. S novým podpisem smlouvy s japonskou nahrávací společností Avex Inc. nově proniká na druhý největší hudební trh na světě. Jeho píseň “Lalalalalalalalalala” se stala velkým hitem v Japonsku, kde dosáhla 13. místa v hitparádě. Tato spolupráce znamená další krok v expanzi jeho kariéry a uměleckého vlivu.

Foto: archiv umělce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *