Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Když se káva setká s létem

Přichází léto a s ním i vlna nových chutí v Costa Coffee! Připravte se na osvěžující závan tropů s novou kávou s pomerančem a kokosovým nápojem, nebo se nechte unést ledovým cold brew s tonikem a malinovým sirupem, který vám připomene hořkou čokoládu s malinami. A to není vše – čeká na vás celá řada ledově svěžích nápojů. Když vám léto položí otázku, co si přejete, neváhejte a řekněte: „Prosím, ledové osvěžení od Costa Coffee!“ Vychutnejte si letní měsíce plné slunce a ledu a kávy.

V Costa Coffee nabízí nejen chutný zážitek, ale i prostor, kde můžete na chvíli zapomenout na rušný svět venku a vychutnat si moment pro sebe. Už jste navštívili „uměleckou“ kavárnu v Ječné v Praze? Ta každé dva měsíce hostí na svých zdech díla různých autorů, která dodají místu tu pravou kavárenskou atmosféru. Aktuálně, až do konce května, zde najdete kolekci emotivních obrazů nazvanou Symfonie emocí, jejímž autorem je Paulo M Artist. Od 1. června až do konce července pak budou prostory kavárny patřit nové výstavě nazvané Noc a město od umělce italského původu Tiziana Marasca, Výjimečnost jeho děl spočívá v malbě na černém plátně, což je autorova vlastní unikátní technika. Když se v Costa Coffee nasytíte uměním, nezapomeňte, že každý šálek kávy či kávového nápoje je malým dílem umění sám o sobě. Baristé vše připravují ručně a kladou stejný důraz na estetiku jako na chuť.

Bublinky a maliny, to je cold brew malinová limonáda
Jemné bublinky na jazyku nejdřív lehce zašimrají. Pak ucítíte lehkou chuť hořké čokolády s nádechem malin. Tyto tóny zvýrazní i drobná semínka tohoto letního ovoce. V ruce držíte nový hit mezi kávovými nápoji – Cold brew limonádu s tonikem a malinovým sirupem. Tato osvěžující kávová limonáda, servírovaná v chladivém objetí ledu, vás díky své mírné sladkosti a živým bublinkám okamžitě osvěží během horkých dnů nebo při procházce městem. Kromě malinového sirupu v cold brew najdete i tonik, který podtrhne kávovou chuť. Pro maximální požitek doporučujeme před prvním douškem vše promíchat, aby se chutě nápoje dokonale spojily.

Orange Coconut Espresso
Pomeranč, kokosový nápoj a káva. Zní to jako zvláštní kombinace, ale rozhodně jí dejte šanci! Příjemné překvapí nejen všechny milovníky kávy s mlékem a pří¬chutí. Orange Coconut Espresso je ledový nápoj obsahující klasické espresso, kokosový nápoj a pomerančový sirup. Kokosová chuť dodá kávě exotický šmrnc a pomeranč zase osvěžující říz. Vše s kávou servírovanou na ledu přináší osvěžení a sladký nádech do každodenního ruchu.

Přírodní limonády
Ačkoliv je pražená káva často považována za hlavní hvězdu kavárenského menu, nabídka zde není omezena jen na ni. Pro ty, kteří preferují něco jiného než šálek kávy, jsou připravené osvěžující alternativy v podobě přírodních limonád. K výběru jsou hned dvě varianty: Refresher jahoda & jablko a Refresher broskev & marakuja. Jsou plné ovocných chutí, doplněné o extrakt zelené kávy, podávané s ledem a ozdobené lyofilizovaným ovocem, což z nich dělá perfektní společníka pro chvíle odpočinku.

Ať už se zastavíte na kávové osvěžení nebo si chcete vychutnat klidnou chvíli obklopeni inspirativním uměním, Costa Coffee je místem, kde se setkává vášeň pro kávu s láskou k životu. Via léto.

Zdroj a foto: www.costa-coffee.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *