Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Móda

Podprsenky a zdraví – jak vybrat perfektní podprsenku?

Výběr správné podprsenky je důležitý nejen pro komfort, ale i pro zdraví. Špatně padnoucí podprsenka může vést k různým zdravotním problémům, jako jsou bolesti zad, ramen a krku, kožní podráždění či problémy s dýcháním. Zde je několik tipů, jak vybrat perfektní podprsenku, která podpoří vaše zdraví.

Jak vybrat správnou velikost dámské podprsenky?
Měření obvodu pod prsy a přes prsa
Prvním krokem je zjistit správnou velikost. Použijte měřicí pásku a změřte obvod těsně pod prsy a přes nejplnější část prsou. To vám dá dvě klíčové míry – obvod pod prsy (např. 75 cm) a obvod přes prsa (např. 90 cm). Velikost košíčku pak získáte odečtením obvodu pod prsy od obvodu přes prsa. Rozdíl určuje velikost košíčku (např. rozdíl 15 cm odpovídá košíčku C).

Profesionální měření
Pokud si nejste jisté, navštivte specializovaný obchod s prádlem, kde vám poradí odborníci. Profesionální měření je přesnější a můžete si být jisté, že vyberete správnou velikost.

Ramínka a pásky
Zkontrolujte, zda ramínka podprsenky nejsou příliš těsná ani volná. Měly by poskytovat dostatečnou oporu, aniž by se zařezávala do kůže. Pásky by měly být pevné, ale pohodlné.

Kostice
Pokud podprsenka obsahuje kostice, ujistěte se, že dobře padnou a netlačí do prsou nebo žeber. Vaše tělo se může v průběhu času měnit, což ovlivní i velikost podprsenky. Doporučuje se přeměřit velikost podprsenky každých šest měsíců až rok, aby byla zajištěna stále optimální podpora a pohodlí.

Jak vybrat typ podprsenky podle aktivity a tvaru prsou
Při výběru podprsenky je důležité zohlednit typ aktivity, například pro sportovní aktivity je vhodná sportovní podprsenka, která poskytuje dostatečnou podporu a minimalizuje pohyb prsou. Pro každodenní nošení se hodí podprsenky s kosticemi nebo bezešvé podprsenky, které nabízejí pohodlí a tvarování podle přirozeného tvaru prsou. Na detailnější popis mrkněte níže.

Každodenní podprsenky
Pro každodenní nošení jsou vhodné podprsenky s měkkými košíčky bez výztuhy, které poskytují dostatečnou oporu.

Sportovní podprsenky
Pro fyzickou aktivitu je důležité zvolit sportovní podprsenku, která minimalizuje pohyb prsou a předchází jejich poškození. Sportovní podprsenky jsou navrženy tak, aby poskytovaly maximální oporu.

Podprsenky pro speciální příležitosti
Pro speciální příležitosti, jako jsou večírky nebo svatby, můžete zvolit podprsenky s vycpávkami nebo push-up efekt, které zvýrazní dekolt. Na výše zmíněné kousky se můžete podívat také zde: https://www.sinsay.com/cz/cz/zena/spodni-pradlo/podprsenky. Možností je mnoho, vyberte si tedy kousek podle svého gusta a podle svých jedinečných preferencí  vy.

Jak vybrat materiál dámské podprsenky?
Při výběru materiálu dámské podprsenky je důležité zohlednit pohodlí a prodyšnost, například bavlna je skvělou volbou pro každodenní nošení díky své měkkosti a schopnosti absorbovat vlhkost. Pro sportovní aktivity je vhodný funkční materiál, které poskytují pružnost a podporu, zároveň odvádějí pot. Krajkové podprsenky jsou atraktivní volbou pro speciální příležitosti.

Prodyšné materiály
Vyberte podprsenky z prodyšných materiálů, jako je bavlna, které zajišťují cirkulaci vzduchu a snižují riziko podráždění pokožky.

Elastické a odolné materiály
Podprsenky by měly být vyrobeny z elastických materiálů, které se přizpůsobí tvaru těla a zůstanou pevné i po několika praních.

Závěr
Správná podprsenka může výrazně přispět ke zlepšení vašeho zdraví a pohodlí. Vyberte si takovou, která dobře padne, poskytuje potřebnou oporu. Nezapomínejte také pravidelně kontrolovat velikost a v případě potřeby obměňovat svůj šatník. Vyberete-li si podprsenku, která vám bude sedět tzv. na míru, budete se cítit sebevědomě a pohodlně. Tak hurá do toho!

Zdroj a foto: sinsay.com/cz/cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *