Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Víte, že z každé platby kartou si můžete odložit stranou nějaké ty drobné?

Platba kartou nebo mobilem se stala běžnou každodenní součástí života miliard lidí po celém světě. V Česku má platební kartu 8 z 10 lidí, kreditku pak nosí v peněžence 20 % Čechů.

Není proto divu, že počet plateb kartou se mezi lety 2008 a 2019 znásobil téměř 8x na 1,32 mld. transakcí ročně v objemu 850 mld. Kč. Průměrná utracená částka byla v roce 2019 přibližně 644 Kč a každý rok klesá. Češi jednoduše rádi platí kartou stále menší a menší částky. Dojít si koupit žvýkačky a zaplatit je kartou, nad tím se již nikdo ani nepozastaví.

Platit kartou nebo mobilem a přitom se stát drobným investorem? Právě s tím přichází ČSOB. Díky nové službě ČSOB Drobné se každá platba kartou zaokrouhlí na vyšších 20 Kč. Když drobné dosáhnou hranice 300 Kč, z úspor se stane investice – peníze automaticky přejdou do fondu ČSOB Bohatství. Zde se peníze zhodnocují, čímž poráží inflaci.

ČR patří mezi světovou špičku i v bezkontaktním placení, které využívá více než 90 % lidí. Mobilem či hodinkami platilo v roce 2018 8 % lidí, v roce 2019 už jich bylo 20 %. Tento podíl narůstá i kvůli hygienickým doporučením spojených s koronavirem.

Platba kartou nebo mobilem tak díky novince od ČSOB revolučně mění pohled na investice. Svět investic totiž není pouze pro bohaté, ale skutečně pro každého.

Zdroj: ČSOB, foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *