Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Technologie

Nový Mate 40 Pro je dosud nejekologičtějším smartphonem společnosti Huawei

Společnost Huawei, přední technologický hráč na globálním trhu, pokračuje v plnění závazku k udržitelné budoucnosti. Uvedením dosud „nejzelenějšího“ smartphonu Mate 40 Pro potvrzuje pravidlo, že velkých cílů nelze dosáhnout bez malých dílčích kroků. Proto v balení nového telefonu najdete v porovnání s předchozími modely o 28 % méně plastu a o 90 % méně papírové dokumentace. Celkově tak balení smartphonu Mate 40 Pro obsahuje pouze 3,8 % plastu.

Společnost Huawei si nechala vypracovat výzkum s cílem zjistit, jaký názor převládá mezi lidmi v otázce ekologické udržitelnosti. Výsledek ukázal, že každý čtvrtý evropský spotřebitel si přeje, aby do roku 2025 zcela vymizely plastové obaly.

Veřejnosti ale nedělají starosti pouze plasty – 71 % populace by uvítalo, kdyby součástí balení spotřebičů nebyla ani obsáhlá dokumentace, čímž by se rapidně snížila spotřeba papíru. Vzorem je v tomto směru právě Huawei Mate 40 Pro, který zredukoval obsah dokumentace o 90 %. Díky nové digitální záruční kartě se uživatelé snadno dostanou ke všem potřebným dokumentům pomocí skenovatelného QR kódu, soubory jsou rovněž ke stažení na webu Huawei. Rozsah přibaleného manuálu byl snížen z 340 stránek na pouhých 44. Zákon sice v současné době neumožňuje úplné odstranění papírového návodu, Huawei se přesto ubírá směrem budoucích trendů.

„Ve společnosti Huawei chápeme, že průmysl musí podniknout mnohdy odvážné kroky k vyřešení stále důležitějších environmentálních problémů. Náš dosud nejekologičtější smartphone Huawei Mate 40 Pro přináší výrazné snížení plastových i papírových obalů, což je však jen malý krůček na naší cestě k zajištění zelenější budoucnosti,“ řekl PR manažer Huawei Filip Matys.

Další zjištění výzkumu:

  • Jen polovina (55 %) spotřebitelů recykluje každý den, což potvrzuje, že k dosažení plně cirkulační ekonomiky vede ještě stále dlouhá cesta.
  • Téměř čtvrtina dotazovaných (23 %) uvedla, že největší překážkou v recyklaci je zmatek v tom, co lze a nelze recyklovat. U mnoha běžně používaných věcí, jako jsou potravinové fólie, mastné krabice od pizzy či obaly od brambůrek jsou navzdory převládajícímu opačnému názoru recyklovatelné
  • 20 % lidí také přiznalo, že starou elektroniku místo recyklace či opětovného využití prostě vyhazuje
  • 1 % dotazovaných dokonce připustilo, že doma shromažďuje více než 10 starých telefonů. 1 z 5 dotazovaných netuší, že je jejich smartphone recyklovatelný
  • Velký vliv na povědomí veřejnosti o udržitelnosti měly přírodní katastrofy (např. záplavy nebo rozsáhlé požáry v Austrálii). Společnost si více uvědomila důležitost péče o planetu, přičemž 43 % z dotazovaných k tomu dospělo až právě na základě přírodních pohrom

Závazek k udržitelnosti
Společnost Huawei se posunula o krok dál ve své misi za odstranění veškerých plastů z balení a zároveň vylepšila ekologické prvky telefonu Huawei Mate 40 Pro; především díky využití plně rozložitelného inkoustu ze sójových bobů v obalech místo inkoustu na bázi ropy, což může snížit produkci karcinogenů a nebezpečných organických látek, které jsou hlavním zdrojem znečištění v životním prostředí.

Na základě řady ekologických iniciativ, které se provádějí už od roku 2013, podnikla společnost Huawei významné kroky k vytvoření ekologičtější budoucnosti. Snižování emisí, investice do obnovitelných materiálů, podpora programu udržitelného rozvoje OSN a recyklace či opětovné využití odpadu mají přispět k efektivnímu oběhovému hospodářství.

Společnost Huawei rovněž od roku 2013 intenzivně využívá bioplasty a také pomáhá snižovat znečištění a negativní dopady výroby plastů na bázi ropy na životní prostředí. Více než 30 % použitých bioplastů pochází z ekologického ricinového oleje, který snižuje emise oxidu uhličitého o 62,6 %. Od roku 2018 snížila společnost Huawei produkci emisí o 612 tun.

Dejte starému telefonu další šanci
Jen v loňském roce firma recyklovala 1 468 tun odpadní elektroniky a letos má nakročeno k recyklaci více než tří tisíc tun. Huawei taktéž znovu využil 86 % zařízení vrácených k recyklaci v roce 2019. Co se týče energetické účinnosti, ta se mezi lety 2015 a 2019 u všech produktů Huawei zvýšila o neuvěřitelných 50 % a díky využití solární energie společnost snížila emise uhlíku o 89 tisíc tun.

Firma Huawei také tvrdě pracuje na opravách a opětovném uvedení svých produktů do provozu – 3 030 opravárenských center po celém světě nabízí pohodlné a snadno přístupné servisní služby. Od roku 2015 si už více než 500 tisíc použitých telefonů našlo nové majitele díky obchodu se službami společnosti Huawei.

Nový telefon Huawei Mate 40 Pro je k dostání v předprodeji od 23. října do 11. listopadu za cenu 33 999 Kč. Při zakoupení v předprodeji dostane zákazník jako dárek voucher v hodnotě 3 000 Kč* a bezdrátová sluchátka FreeBuds Pro. Huawei Mate 40 Pro je k dispozici u běžných prodejců a zároveň na shop.huawei.com.

*Sleva je platná pouze po registraci v internetovém obchodě Huawei a v autorizovaných prodejnách Huawei Chodov a Quadrio a je možné ji uplatnit pouze jednorázově pro nákup produktu HUAWEI Mate 40 Pro. Akce platí od 23.10.2020 do 11.11.2020 nebo do vyprodání zásob.

Zdroj a foto: https://consumer.huawei.com/cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *