Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityDětiZábava

H2O a záhada Zlaté slzy odstartovala do vesmíru v Rcafé

V pátek 12. listopadu v Rcafé Na Florenci odstartoval už čtvrtý díl kultovní dobrodružné sci-fi pro děti a mládež s názvem H2O a záhada Zlaté slzy.

Knihu vypustili do kosmu herec Jiří Lábus spolu s autory – ilustrátorkou Galinou Miklínovou a spisovatelem Petrem Stančíkem, křtu se zúčastnila také oblíbená herečka Veronika Freimannová s vnučkou. Kniha je ideální pro čtenáře od 9 do 15 let a vychází s laskavou podporou skupiny Veolia Česká republika.

Autoři knihy H2O a záhada Zlaté slzy
Petr Stančík
(1968) píše pro malé i velké čtenáře. Děti si mohou přečíst zatím deset dobrodružství Jezevce Chrujdy, provrtanou knížku O Díře z Trychtýře nebo alchymistickou pohádku Fíla, Žofie a smaragdová deska. V roce 2017 napsal první díl ságy klanarádůs názvem H2O a tajná vodní mise (Zlatá stuha za nejlepší beletrii pro děti), o rok později druhý H2O a poklad šíleného oka, roku 2019 do třetice H2O a pastýřové snů. Pro dospělé vydal prózy Pérák, Mlýn na mumie (Magnesia Litera 2015), Andělí vejce, Nulorožec a Pravomil. Ve vesmíru byl už mnohokrát, při čtení vědeckofantastických knížek.

Galina Miklínová
(1970) kreslí, animuje, režíruje. Je autorkou oblíbeného večerníčku O Kanafáskovi a pěti autorských krátkých filmů. Se spisovatelem Pavlem Šrutem přivedla na svět trilogii Lichožrouti (Magnesia Litera 2009, Nejkrásnější kniha roku 2009 a Magnesia Litera za knihu desetiletí). Na motivy prvního dílu natočila v roce 2016 svůj první celovečerní animovaný film Lichožrouti (Trilobit 2017, Golden Elephant v Indii, Chicago film festival). Pro děti ilustrovala více než čtyři desítky knih, většinu od svých oblíbených autorů.Galina se bojí výšek, proto do vesmíru nikdy nepoletí, ale o to víc ho ráda objevuje v ilustracích.

Jiří Lábus
(1950) hraje ve filmu, v televizi i na divadle. Hlavně nejrůznější padouchy, zlouny a záporáky, které pak diváci milují. Třeba čaroděje Rumburaka ze seriálu Arabela. Svým nezaměnitelným hlasem vylepšuje postavy z cizojazyčných filmů a seriálů jako dabér. Namluvil také celou hromadu audioknih, například všechny tři díly řady H2O. První z nich získal ocenění Audiokniha roku 2020, 1. místo v kategorii pro děti a mládež.Do vesmíru se podívá rád, ostatně z Vršovic to tam má jen kousek.

Petr Stančík a Galina Miklínová – H2O a záhada zlaté slzy
Hubert, Hugo a Ofélie zažívají raketový vzestup
Může být život na planetě ve tvaru žloutkového věnečku? Dokážou kachny způsobit státní převrat? Kdo vynalezl kosmickou loď na parní pohon? O tom všem se dočtete už ve čtvrtém dobrodružství kamarádů Huberta, Huga a Ofélie s názvem H2O a záhada zlaté slzy. Předchozí díly získaly ocenění Zlatá stuha 2018 v kategorii beletrie pro děti či Audiokniha roku 2020, a vyšly také ve Španělsku, ve Slovinsku nebo v Chorvatsku. Knihu opět vytvořila osvědčená autorská dvojice spisovatel Petr Stančík a výtvarnice Galina Miklínová. Čtenáři se mohou těšit na létající dodávku s basetím čumákem, nové rejdy starého dobrého zlosyna profesora Vulpese i šikovné packy mluvícího kuňáka Kuneše. Napínavá sci-fi plná vtipu, zajímavostí a obrázků vychází s laskavou podporou skupiny Veolia Česká republika. Je vhodná pro čtenáře od 9 do 15 let, ale smějí si ji přečíst i rodiče (pokud byli hodní).

Zdroj a foto: www.abramis.net

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *