Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Nevšední zážitek! Koncert GAMES v Rudolfinu osloví nejen nadšence počítačových her

České hity Kingdom Come: Deliverance, Mafia 2 nebo The Elder Scrolls se sejdou v pražském Rudolfinu na unikátním koncertě GAMES. Nadšení gameři i příznivci ne úplně klasické symfonické hudby si mohou vychutnat ikonické melodie ze známých světových i českých her 30. dubna 2022. Oblíbený koncert herní hudby uvádí Filmová filharmonie už potřetí – pokaždé s programovými novinkami.

Jedním z nováčků v repertoáru je hudba z herní série Heroes of Might and Magic, konkrétně ze třetího dílu, nebo Civilization. „Pro tento koncert jsem se snažil již potřetí vybrat zajímavou hudbu, kterou znám i z pozice hráče počítačových her. Nechal jsem se také inspirovat přáteli a odborníky z mého okolí. Jsem rád, že nás s nápady oslovili ale i sami fanoušci. Myslím, že budeme mít opět perfektně sestavený program,” vysvětluje Matěj Lehár, ředitel Filmové filharmonie.

V programu ale nebudou chybět osvědčené pecky jako Mafia 2, výběr z The Elder Scrolls nebo Kingdom Come: Deliverance. Autor hudby z poslední zmiňované hry, která dobyla svět, Jan Valta – se koncertu osobně zúčastní. Taktovky se tentokrát ujme mladá, oceňovaná dirigentka Alena Jelínková. Velký symfonický orchestr Filmové filharmonie doplní i pěvecký sbor vedený Lenkou Dandovou.

Moderátorského postu se zhostí, stejně jako na uplynulých GAMES koncertech Filmharmonie – Mikoláš Tuček, herní novinář a influencer, jehož hluboký vhled a zároveň nadhled nadchne herní geeky i ty, kteří hrám zase tolik neholdují.

Poslední lístky lze zakoupit na webu www.filmharmonie.cz. Na koncertě pak nebude chybět možnost vyfotit se s cosplayery a již tradiční čokoládová ochutnávka. Ještě před koncertem se vyplatí sledovat sociální sítě Filmharmonie – lidé se mohou zapojit do soutěže o originální podepsané plakáty či vstupenky na koncert.

Foto: Filmová filharmonie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *