Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zdraví

Plísně nohou k létu nepatří. Povolejte na pomoc novozélandský zázrak

Silné svědění mezi prsty, rozpraskaná a bolestivá kůže na chodidlech či drobné puchýřky, ze kterých může téct i krev. Nejčastější kožní choroba postihuje zhruba desetinu celé populace a trápí ženy, muže i děti. Chronicky probíhající plísňová infekce může zaútočit v jakémkoliv ročním období, nejčastěji k ní však dochází právě nyní – v teplých měsících. Pomoci nám s ní může nejen nošení obuvi na veřejných koupalištích, ale i bylinná kosmetika s manukou a propolisem.

Plíseň nohou je obecný název pro skupinu plísní zvanou dermatofyty. Dohromady rozlišujeme tři skupiny: kandidózy, keratomykózy a dermatofytózy. A právě poslední zmíněná skupina je nejčastějším původcem plísní na kůži nohou a nehtů.

Mycofoot Spray od Green idea obsahuje vysoké koncentrace účinných antimikrobiálních látek, australského čajovníku a novozélandského zázraku – manuky. Balmín metlatý, nazývaný také původním domorodým názvem Manuka se získává z novozélandského čajovníku (Leptospermum Scoparium) a díky novým technologiím se z jeho listů a větviček začal postupem času vyrábět esenciální olej. Léčebný potenciál silice tkví v bohatosti na Triketon, který ve srovnání s jinými přípravky na bázi australského Tea Tree Oil zvyšuje účinnost proti plísním až třicetinásobně. Ne náhodou tomuto oleji, který v maorském překladu znamená „cítím se dobře“, původní obyvatelé Nového Zélandu říkají zabiják bakterií a plísní.

Přestože se o plísni nohou příliš často nemluví, ve skutečnosti se s tímto problémem potýká velké množství lidí. Terčem bývají kromě chodidel, nártů a prstů i nehty. Nejprve se změní kvalita nehtů, nehet sílí a postupně se mohou objevit nažloutlé skvrny, které později černají. Nehet se v pokročilém stádiu láme, drolí, třepí a jeho růst se zpomalí. Plísňové onemocnění umí proniknout hluboko pod nehet do jeho struktury, léčba tak bývá často zdlouhavá. Nehtový regenerátor Green idea je určený na porušené a roztřepené nehty a příznivě ovlivňuje elasticitu a kvalitu nehtů. Čajovníková silice je navíc vhodným doplňkem při obtížích s nepříjemnými plísněmi. V kombinaci se sprejem Mycofoot lze dosáhnout širšího a komplexnějšího účinku.

Pár rad na závěr, které by měl každý preventivně dodržovat:

  • Nechoďte naboso do veřejných sprch, bazénů a saun
  • Udržujte nohy v suchu a snažte se, aby byly dobře prokrvené
  • Noste prodyšnou obuv nebo se do ní alespoň v práci přezujte
  • Vyměňte ponožky s vysokým podílem umělých vláken za bavlněné
  • Střídejte obuv každý den a vystříkejte ji dezinfekčním prostředkem
  • Nepůjčujte si cizí hygienické potřeby – ručník, tuhé mýdlo, žínku
  • Při zkoušení bot v obchodě používejte vlastní ponožky či si jednorázové silonové ponožky

Manuka Mycofoot sprej na plísně nohou, bylinná kosmetika, prodává topvet.cz 50 ml za 198 Kč
Spray Manuka Macofoot výrazně omezuje zápach nohou, zmírňuje pocení chodidel a působí účinně proti plísním, grampozitivním bakteriím a kvasinkám. Doporučuje se používat i k pravidelné hygieně nohou u osob s častým výskytem mykóz.

Tea Tree Oil nehtový regenerátor, bylinná kosmetika, prodává topvet.cz 10 ml za 98 Kč
Regenerátor příznivě ovlivňuje elasticitu a blahodárně působí na kvalitu nehtů. Čajovníková silice je navíc vhodným doplňkem při obtížích s nevzhlednými plísněmi.

Značka Green idea se zrodila z touhy a nadšení čerpat léčivou sílu z rostlin. Vznikla po
dlouholetém působení a výzkumu společnosti Topvet vyrábějící přírodní kosmetiku, doplňky stravy a tinktury. Značka Green idea je prémiovou řadou české společnosti Topvet, za níž stojí rodinná tradice již od roku 1990. Přípravky splňují přísná kritéria bio kosmetiky, neobsahují ropné deriváty, syntetická barviva, parfémy, konzervanty a živočišné látky.

Zdroj a foto: Green idea, Shutterstock

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *