Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CestováníZábava

Let vzducholodí i stíhačkou. Objevte Česko z výšky!

Prázdniny se blíží a s nimi i čas na nezapomenutelné zážitky. Mezi takové patří objevování naší vlasti ze vzduchu. Stačí si vybrat správný dopravní prostředek a užít si klidný let se sklenkou v ruce nebo naopak velkou dávku adrenalinu.

Vzducholoď
Novinkou na poli zážitků je možnost proletět se majestátním vzdušným obrem. Nejde o žádnou masovou záležitost, ba naopak – do lodi se vejdou jen tři pasažéři. Vyplouvá se za úsvitu či před západem slunce. Kochat výhledy se lidé mohou v okolí Karlštejna či Brna. Navíc letos slavíme 170 let od startu první motorové vzducholodi. Více informací najdete zde.

Let balónem
Zábavu s přáteli nebo romantiku ve dvou nabízí lety balónem. Pokud by to pro fanoušky aviatiky bylo málo, mohou zvolit vzduchoplavbu historickým balónem s pilotem v dobovém kostýmu či expediční přelet přes Alpy nebo Tatry. Tam se pluje rychlostí až 100 km/h. „Letům pomohl film Vratné lahve, který je akceleroval do úplně jiných dimenzí,“ říká majitel zážitkové agentury Adrop.cz Rostislav Peníška. O letech balonem zde, let historickým balónem zde.

Let stíhačkou
Nízké přelety, let vzhůru nohama i nulovou gravitaci mohou lidé vyzkoušet ve stíhačce. „Zájem o ně stále stoupá. Můžete se prolétnout stíhačkami L-29 a L-39 v Brně nebo Mig-15 v Hradci Králové,“ uvádí Rostislav Peníška. Zkuste stroje, které se řítí rychlostí až 860 km/h. Více informací zde.

Tandemový seskok padákem
Skok z letadla z výšky až 4 kilometrů s instruktorem na zádech je stálicí mezi milovníky adrenalinu. Výhodou je, že za zážitkem není potřeba cestovat daleko, skáče se všude. Je  libo Prahu, Příbram, Liberec nebo třeba Prostějov? Více informací najdete zde.

Větrný tunel
Poslední tip je pro všechny, kteří vždy chtěli létat jako ptáci nebo mají strach z výšek. V tunelu vzduch proudí rychlostí až 270 km a je zcela bezpečný. „Zalétat si zde mohou děti od 5 let i lidé důchodového věku,“ upřesňuje Rostislav Peníška. Ještě o stupeň výš je zážitek doplněný o virtuální realitu, kdy se letí nad Prahou, Španělskem i Manhattanem. Více informací zde.

Zdroj a foto: Adrop

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *