Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

Cesta od renesance k baroku v Moravské Třebové

Jak se proplétaly dvě významné stavitelské epochy dějinami Moravské Třebové odhaluje historicko-naučná stezka s názvem Cesta od renesance k baroku v regionu Českomoravského pomezí.

Vydáte se na ni moderní Branou času, která zaznamenává klíčové milníky v historii města. Stezka vás zavede na náměstí T. G. Masaryka rámované zdobenými fasádami měšťanských domů, z nichž mnohé ukrývají gotické a renesanční mázhauzy.

Putování nevynechává půvabný zámek s arkádami a portálem z roku 1492, který patří k nejstarším renesančním památkám severně od Alp.

Baroko v podobě několika kaplí vás bude provázet při výstupu na nedaleký Křížový vrch, který nabízí poutavý výhled na město ve společnosti monumentálního sousoší Kalvárie.

Tip redakce:
Poznejte jedinečné turistické cíle regionu na pomezí Čech a Moravy. Nevšední zážitky slibuje kouzelný zámek v Litomyšli zapsaný na seznam UNESCO i neméně půvabné paláce v Nových Hradech a Moravské Třebové či tajemný hrad Svojanov. Úchvatnými památkami i příběhy slavných osobností vás okouzlí historická města Polička a Svitavy. Nebo vás spíše zaujmou prvorepublikové automobily ve Vysokém Mýtě či projížďka vláčkem po úzkokolejce v Mladějově? Za přírodními krásami se vydáte po stovkách kilometrů turistických a cyklistických tras. Zavedou vás do skalních měst Toulovcových maštalí, k bývalým dolům na Hřebči nebo třeba k některé z mnoha rozhleden. Více na: www.pokladnicezazitku.cz

Zdroj a foto: https://www.ceskomoravskepomezi.cz/cesta-od-renesance-k-baroku/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *