Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Arašídový nugát od Ivky z Cat & Cook

Kde jsou ty časy, co jsme na každém kroku sehnali pravý arašídový nugát, který se rozplývá na jazyku. Naštěstí si ho můžeme udělat doma a tyto chvíle si připomenout. 

Suroviny na světlou vrstvu:
125 g jemného arašídového másla
150 g kvalitní bílé čokolády

Suroviny na tmavou vrstvu
125 g jemného arašídového másla
150 g kvalitní 50–70% tmavé čokolády

Postup:
Začněte světlou vrstvou. Připravte si vodní lázeň. Do kastrůlku, na který vám pevně pasuje ohnivzdorná miska, nalijte asi 1,5–2 cm vody. Bílou čokoládu nalámejte a společně s máslem vložte do mísy umístěné na hrnci. Opravdu by nikde neměla být ani mezírka, protože pára, která se začne tvořit, by se srazila v čokoládě a ta by ztratila svou sametovou hebkost. Při střední teplotě vodu ohřívejte a stěrkou přitom míchejte rozpouštějící se čokoládu s arašídovým máslem. Až bude směs homogenní, svižně mísu přendejte na utěrku a otřete všechnu vodu naspodu misky.

V mezičase si vyložte hranatou misku pečicím papírem. Připravenou směs nalijte do misky a začněte připravovat tmavou vrstvu stejným způsobem.

Hotovou směs nalijte na tu světlou a snažte se pokrýt celou plochu. Nyní můžete nebo nemusíte špejlí směs promíchat. Vložte do lednice zatuhnout na cca 3 hodiny. Poté krájejte na kousky. Skladujte na chladnějším místě.

Ivka Cat & Cook
„Jídlo, vaření a pečení je mojí životní vášní, kterou reflektuji především na svém blogu catandcook.cz, ve svých kuchařkách a samozřejmě na svých sociálních sítích. Zaměřuji se především na tradiční recepty z celého světa, učím se o surovinách a různých kuchařských technikách a v zábavné formě to pak předávám svým fanouškům napříč všemi platformami,“ říká o sobě Ivka, která má dnes na kontě již 4 kuchařky, které jsou zároveň i tak trochu osobní zpovědí. Jídlo, vaření a pečení miluje od dětství, vždy byla vybíravá na kvalitní potraviny a ráda hostila své kamarády. Jejím niche jsou dopodrobna popsané recepty, které zvládne doopravdy každý. „Lidé mají často strach z tradičních receptů, ale díky mému podrobnému popisu je opravdu zvládnou a jsou pak nadšení a nemají strach se pustit do dalších,“ doplňuje Ivka.

Další skvělé recepty najdete na webu www.catandcook.cz nebo v jejích kuchařkách, které zakoupíte na shop.catandcook.cz!

Zdroj a foto: www.catandcook.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *