Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Karin Ann vydává temnou popovou baladu „if i fall for you“

Syrové bicí, úsporná basa a emotivní, melancholická výpověď o rizicích, která přináší otevření se novému vztahu. To je aktuální singl československé zpěvačky Karin Ann “if i fall for you“. Temná popová balada osloví každého, kdo si v životě přál vidět za horizont prvních opojných dnů v nové partnerské známosti.

„Skladba je o životních obdobích, kdy se s někým setkáte a začnete k němu něco cítit. Je o počátečních fázích, kdy o novém partnerovi příliš mnoho nevíte, ale romantizujete si ho a představujete si, co všechno byste spolu mohli zažít a jak by vypadal váš vztah,“ popisuje Karin Ann.

Temné stíny na novém vztahu, které reflektuje i nálada písničky, představují strachy přicházející ruku v ruce s téměř každou novou lásku. „Třeba kvůli tomu, že jste v minulosti zažili zklamání, lekáte se každého negativního signálu a bojíte se znovu se zamilovat, protože nechcete tím vším procházet znovu,“ doplňuje Karin.

Skladba „if i fall for you“, kterou zpěvačka napsala společně s držitelem ceny Grammy Martinem Terefem (Jason Mraz, James Morrison, KT Tunstall), navazuje na poslední singl Karin Ann „for a moment“. Ten bodoval v evropských playlistech Spotify’s New Music Friday, Fresh Finds Pop nebo EQUAL SZ&SK.

Kromě hudby se Karin Ann dlouhodobě angažuje i jako zastánce LGBTQIA+ a práv menšin. Za svou práci získala řadu ocenění, včetně nejlepšího videoklipu na Mnichovských hudebních cenách a objevu roku na udílení cen Žebřík v České republice. V srpnu 2021 se zapsala do historie jako první slovenský umělec, který byl uveden na billboardu na Times Square v rámci Spotify’s EQUAL Music Program. Loni odehrála několik koncertů s kapelou Imagine Dragons nebo zpěvačkou LP.

Co jste možná nevěděli o Karin Ann:
Česko-slovenská zpěvačka a textařka Karin Ann (20 let) debutovala na hudební scéně na jaře 2020. Její skladby se věnují tabuizovaným tématům jako je duševní zdraví, nerovnoprávnost a utlačování minorit. I díky tomu se těší podpoře doma i v zahraničí. Jejího talentu si všiml například i německý Bild, americký New York Times nebo italský Vanity Fair. Ve své hudbě upozorňuje na nespravedlnosti moderního světa, genderovou nevyváženost, netoleranci vůči sexuální orientaci či rasovou diskriminaci.

Jako support si ji v loňském roce na své koncerty vybrala americká kapela Imagine Dragons, My Chemical Romance a také americká zpěvačka LP.

Na kontě má dvě EP s názvy lonely together (2021) a side effects of being human (2022). Loni byla Karin v užších nominacích na Ceny Anděl v kategoriích objev roku a sólová interpretka. V roce 2021 se stala objevem roku v hudební anketě Žebřík. Úspěch zaznamenala také se singlem in company, se kterým se objevila na billboardu na Times Square v New Yorku, a to v rámci programu Spotify EQUAL. Společnost Spotify svým globálním programem Spotify EQUAL má za cíl zviditelnit ženské interpretky a podpořit rovnoprávnost žen a mužů v hudebním byznysu.

Kromě hudby na sebe upoutala pozornost i aktivistickými postoji na podporu práv menšin. Média v Evropě například zaznamenala její vystoupení v polské ranní televizní show Pytanie na śniadanie, kde hrála naživo zahalená v duhové vlajce a veřejně podpořila polskou LGBTQ+ scénu. Pravidelně spolupracuje se světově uznávanými hudebními producenty jako je Chris Lord-Alge, Matt Schwartz, Mitch McCarthy a dalšími.

Karin miluje módu a kreslení, vždy se podílí na návrhu svých outfitu a hlavně merche. Je autorkou většiny námětů svých hudebních videoklipů, kterých zatím stihla vydat čtrnáct. Karin Ann žije střídavě v Žilině a Los Angeles.

SINGL COVER: https://bit.ly/ififallforyou

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *