Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zvířata

Chcete funkční krmivo pro vašeho mazlíčka? Vybírejte mezi holistickými krmivy

Problémům se snažíme ve většině případů předcházet. Jinak by tomu nemělo být, ani při volbě vhodného krmiva pro psa. Přece jen je lepší kvalitní a funkční strava, než nemocný mazlíček a časté návštěvy veterináře. Kvalitní a funkční jsou holistická krmiva, která zvířeti dodají vše potřebné, pro správné a zdravé fungování organismu. Možná si říkáte, že by taková měla být všechna krmiva, ale není tomu tak.  Pojďme se na to podívat podrobněji.

Jedna bílkovina stačí
Dříve, než byl pes domestikovaným zvířetem byl nucen lovit si potravu venku. Bohužel nebylo tomu tak, že by měl švédské stoly a k zajíci si chytnul slepici a divočáka zároveň. Nicméně dnes některá krmiva obsahují několik druhů masa, ale i tuků. To může být pro správné trávení a fungování zvířete zatěžující a nezdravé. “Měli bychom se vrátit úplně na začátek, kdy se pes živil jednoduchou potravou, což znamená, že si ulovil jedno zvíře, které kompletně sežral. Proto bylo vytvořeno krmivo Marp Holistic, které obsahuje pouze jednu bílkovinu. V lososí receptuře nenajdete jinou živočišnou bílkovinu, než jen tu z lososa, tak stejně to platí i u krůtí receptury a dalších. Díky tomu je krmivo pro psy snadněji stravitelné, zažívání není tolik zatížené a pes lépe prospívá. Je to vhodné i pro psy s potravinovými alergiemi,” sděluje Martin Pučálka, dlouholetý odborník na výživu psů a koček ze společnosti Krmiva Pučálka.

Superpotraviny
Tak jako se v lidském jídelníčku vyskytují různé superpotraviny, není na škodu je zařadit do toho psího. “Vhodnými superpotravinami pro psy jsou batáty, ryby, lněné semínko, brusinky, kvasnice, mořské řasy, šípek a mnoho dalšího. V krmivech značky Marp a Doxneo tyto suroviny najdete. Už jen postačí vybrat vhodnou recepturu právě pro vašeho pejska. Při výběru zohledněte velikost plemene, staří psa a možné alergie,“ radí Pučálka.

Věděli jste, že například batáty jsou pro psy skvělou superpotravinou? Neobsahují jedovatý solanin, jejich konzumace je pro zvíře bezpečná. Výhodou je jejich sladká chuť a nízký obsah sacharidů. Díky nízkému glykemickému indexu se energie uvolňuje postupně a působí příznivě na vyrovnaný obsah cukru v krvi. Batáty obsahují více vlákniny, než běžné brambory, a tak jsou snadněji stravitelné. A navíc v nich najdete tolik důležitý vitamin A pro správnou funkci imunity a zraku.

Doporučení: Pokud můžete vyvarujte se krmivům s obsahem obilovin, zpomalují trávení a nejsou pro psy přirozenou složkou v pomyslném jídelníčku. Často jsou obiloviny pouze jako plnidlo daného krmiva a nemají žádný pozitivní vliv na fungování organismu zvířete.

Žádná chemie
Krmivo pro psa byste měli vybírat tak, abyste kompletně celému jeho obsahu jasně a zřetelně rozuměli. Za každou jednou složkou, kterou obsahuje byste měli mít představu, jak daná surovina nebo potravina vypadá. Pokud tam najdete něco neidentifikovatelného, pravděpodobně to nebude vhodné krmivo pro vašeho mazlíčka. “Ke konzervaci by měli výrobci používat přírodní konzervanty a antioxidanty – silný extrakt tokoferolů a rozmarýnu. Dávejte si, ale pozor na trik některých výrobců krmiv, mohou sdělovat, že jejich krmivo není chemicky konzervováno, ale bohužel některé ze surovin jsou. Pokud chcete kvalitní krmivo bez chemických konzervantů značka Marp a Doxneo je jasnou volbou,” uzavírá Pučálka.

Zdroj a foto: Krmiva Pučálka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *