Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Zažijte den plný poznání. V prostorách Kampusu hybernská proběhne den s Univerzitou Karlovou!

V sobotu 20. května uvítá Univerzita Karlova všechny zájemce o vzdělávání. Nejstarší a největší česká univerzita si pro ně v inspirativních prostorách Kampusu Hybernská připravila Den s Univerzitou Karlovou. Pro zájemce je také připravena prohlídka historického Karolina s průvodcem.

Návštěvníci každého věku se budou moci zdarma zúčastnit atraktivního vzdělávacího programu pod taktovkou jednotlivých fakult, kterých má Univerzita Karlova celkem sedmnáct. „Celý den věnujeme všem, kteří chtějí rozšířit své vědomosti a poznat, čím se studentky a studenti našich fakult zabývají. Návštěvníci mohou náš program využít jako inspiraci pro další vzdělávání nebo si jen naplno užít den plný tvůrčích aktivit,“ doplnila rektorka Univerzity Karlovy profesorka Milena Králíčková.

V celém areálu Kampusu Hybernská jsou pro děti i dospělé připravena interaktivní stanoviště, která zahrnují například ukázky ergoterapie v praxi, nácvik první pomoci nebo přehlídku léčivých rostlin. Děti mohou ošetřovat pacienty v nemocnici pro medvídky nebo zkusit pokusy s dusíkem, hravou geologii, hlavolamy, sport či relaxaci.

V jedné z přednáškových místností je připraveno pásmo přednášek a besed na téma Práce s informacemi v současném světě. Mezi aktivními hosty budou třeba český novinář a televizní reportér PhDr. Jakub Szántó, vrchní státní zástupkyně Vrchního státního zastupitelství v Praze JUDr. Lenka Bradáčová, Ph.D., lékařka prof. RNDr. Ilona Hromadníková, Ph.D., youtuberské duo Pastoral Brothers, nebo redaktor, moderátor a vysokoškolský učitel žurnalistiky PhDr. Václav Moravec, Ph.D.

Návštěvníci Dne s UK si budou moci prohlédnout také symbol Univerzity Karlovy, národní kulturní památku Karolinum. V případě zájmu je nutné se na komentovanou prohlídku předem zaregistrovat na webových stránkách akce.

Den s Univerzitou Karlovou
Kdy: sobota 20. května 2023, 10–18 hod
Kde: Kampus Hybernská, Hybernská 998/4, 110 00 Nové Město
VSTUP ZDARMA
Více informací naleznete ZDE.

Zdroj a foto: Univerzita Karlova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *