Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zdraví

Stres je zloděj vitamínů, nenechte se okrást o „béčka“

Psychické a fyzické napětí umí s kondicí i radostí ze života pěkně zamávat. Mají na svědomí únavu, vyčerpání, rozházené hormony, oslabují obranyschopnost, hází klacky pod nohy duševní pohodě i zdravě fungujícímu metabolismu. Stresová reakce v těle jako první sahá vedle hořčíku po vitamínech skupiny B. Když na vás tlak doby zaútočí, životního zenu asi nedosáhnete, dopadům stresu lze však aktivně čelit. Česká značka Nupreme přináší na trh nový bioaktivní B-komplex, se kterým budete mít božských „béček“ tak akorát, abyste stres dobře zvládali.

Pestrá strava nabízí dostatek vitamínů skupiny B. Kde je tedy problém? Metabolismus této skupiny látek je rychlý. Lidské tělo nemá mechanismy, jak si je uložit do zásoby. Příroda nejspíš usoudila, že jde o substanci tak běžnou, že ji není nutné uschovat na horší časy. Jenže nepočítala s vlivem hektického života na psychickou pohodu nebo faktem, že se stresového nabuzení nemá moderní člověk vždy možnost efektivně zbavit. A proto jsou lidé nyní obecně více zatíženi dlouhodobějším stresem, než tomu bylo v minulosti,“ popisuje Petr Žemlička, spoluzakladatel značky Nupreme a její marketingový ředitel.

Stanovené doporučené množství vitamínů skupiny B tak zdaleka nemusí odpovídat nárokům organismu, které jsou při únavě, vyčerpání nebo stavech vypětí mnohonásobně vyšší. Přitom „béčka“ hrají při obnově a doplnění energie zásadní roli. Jsou nezbytná nejen pro správný energetický metabolismus, ale představují základní živinu pro celý nervový systém. Nemalou úlohu hrají také v procesu krvetvorby. Nedostatek vitamínů skupiny B je tak pomyslným vkročením do začarovaného kruhu celkového vyčerpání organismu, ze kterého vám nepomůže se jen pořádně vyspat.

Takto oslabený organismus navíc rapidně hůře zpracovává živiny. Proto je lehce vstřebatelná bioaktivní forma B-komplexu nedocenitelným pomocníkem, i když po ní nemusí člověk sahat každý den. Přízvisko bioaktivní není žádná marketingová finta. Taková látka dokáže působit na živou tkáň a vyvolat v ní žádoucí odezvu. Ačkoli se rodí v kontrolovaných podmínkách laboratoře, jedná se vlastně o zelenou továrnu, kde specifické organismy, nejčastěji kvasinky, dávají vzniknout substancím, jež mají blahodárný účinek na lidské tělo a udržení zdraví. Tyto formy látek jsou pak pro organismus známé, jsou mu vlastní.

V novém přípravku Nupreme najdete kompletní spektrum všech potřebných „béček“: B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B12, cholin, kyselinu listovou. Některé vitamíny jsou zastoupeny vedle základních navíc i ve svých bioaktivních formách.

Bioaktivní B-komplex 60 kapslí / 399 Kč

Zdroj a foto: Nupreme

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *