Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Chcete být středem pozornosti na halloweenské párty? Inspirujte se nejnovějšími trendy!

Halloween se blíží a s ním přicházejí nejrůznější příležitosti pro všechny nadšence strašidelných kostýmů, dekorací a crazy make upu. Chcete na letošní halloweenské party zazářit? Inspirujte se nejnovějšími trendy pro letošní rok. Tento strašidelný svátek se slaví každoročně 31. října, v předvečer svátku Všech svatých. Připravte si svůj kostým s předstihem a staňte se hvězdou halloweenské party!

I když se může zdát, že na halloweenské přípravy máte spoustu času, není tomu tak. Jestliže chcete na party zazářit, nepodceňte volbu kostýmu a doplňků. Kostým vybírejte tak, aby byl originální a cítili jste se v něm pohodlně. Věnujte pozornost detailům, jako jsou vhodné šperky, dokonalé líčení nebo nápaditý účes. Nezapomeňte zvýraznit oči a oční okolí. Uhrančivý pohled snadno získáte díky barevným nebo takzvaným crazy kontaktním čočkám. „Pro takové příležitosti doporučuji jednodenní kontaktní čočky, které jsou určeny k jednorázovému použití. Po večírku je jednoduše vyhodíte a nepotřebujete k jejich údržbě roztok, který má čistící efekt. Jedná se tak o nejzdravější a nejpohodlnější způsob nošení kontaktních čoček. Pokud nejste na čočky zvyklý doporučuji k halloweenským čočkám pořídit i oční kapky, ať eliminujete podráždění očí,” říká Kristýna Štěbetáková, optometristka společnosti Alensa.cz, online prodejce kontaktních čoček, slunečních a dioptrických brýlí. Vybírat můžete z barevných kontaktních čoček dioptrických i nedioptrických, tedy bez korekce zraku.

 Halloweenské trendy pro rok 2023
Inspirujte se filmovými trháky
Jedním z hlavních trendů pro letošní rok jsou kostýmy inspirované filmovým světem. Klasikou jsou žánry jako sci-fi a fantasy, ale inspirovat může i návrat legend, například Indiana Jones nebo Maverick z Top Gun. Převlečte se za oblíbené postavy z filmů Duna, Krotitelé duchů, Zaklínač, Matrix Resurrection, ale i Barbie. Vytvořte si svůj vlastní vzhled z dalekých galaxií nebo se převtělte do oblíbené postavy. Nepřehlédnutelní budete i v kostýmu Wednesday Addams, Barbie či Catwoman.

Pokud chcete svůj kostým posunout o několik úrovní výše, mohou vám pomoci speciální kontaktní čočky! Nejenže vám poslouží, pokud máte dioptrie, ale také vytvoří zcela jiné pojetí celého kostýmu a make upu. Pro kostýmy ze světa fantasy můžete zvolit kontaktní čočky v neobvyklých barvách – dračí zelená, čarodějnická modrá nebo ďábelská černá. Díky tomu bude váš kostým ještě realističtější a bude zdůrazněn charakter postavy.

Retro styl jako sázka na jistotu
Retro kostýmy jsou stále v kurzu a platí to i pro tuto sezónu. Vydejte se zpět v čase a zkuste vymyslet převlek z 80. nebo 90. let. Vyzkoušejte  jejich ikonické účesy v podobě objemných vln nebo trvalé a módní kousky jako jsou bezprsté rukavice nebo upnuté sportovní kombinézy. Sežeňte si paruku ve stylu mullet, oblečení jako hippie nebo se převlečte do barevné teplákovky a na rameno hoďte kazeťák. Mezi retro lze zařadit i kostýmy jako učitelka, jeptiška nebo zdravotní sestřička.

Horor, to pravé ořechové
Děsivé masky k Halloweenu jednoduše patří. Převtělte se proto do legendárních postav, jakými jsou Drákula nebo Frankenstein. Pro odvážné je vhodnou volbou děsivý klaun z filmu TO s jeho šíleným úsměvem. Nezapomeňte na červený balónek! Ať už zvolíte za převlek ducha, zombie nebo upíra nebojte se make-upu trochu přidat. Z ohleduplnosti ke své pleti vyzkoušejte místo barev na obličej kvalitní kosmetické produkty, nejlépe ty voděodolné od vaší oblíbené značky. Na vlasy můžete použít barevné spreje, šampóny nebo paruky.

Tip optometristky Kristýny Štěbetákové z Alensa.cz:
Nemáte-li zkušenosti s kontaktními čočkami, přečtěte si pečlivě návod, jak s nimi manipulovat, případně si vkládání čoček před halloweenským večírkem nejprve natrénujte. Zprvu se vám aplikace čočky nemusí podařit, můžete čočku ztratit, roztrhnout a oči mohou být podrážděné. Poškozenou čočku však určitě znovu do očí nedávejte, stejně tak, pokud budete cítit, že jsou vaše oči podrážděné, čočky raději vyndejte. Mimochodem i proto si někteří kupují hned dvě balení halloweenských čoček, pro případ, že by to napoprvé neklaplo.

Jak kontaktní čočky vložit? Umyjte si ruce, osušte je a otevřete balení s kontaktní čočkou. Čočku naberte ukazovákem a zkontrolujte, že není převrácená. Prostředníkem téže ruky si lehce stáhněte spodní víčko a ukazovákem druhé ruky povytáhněte to svrchní. Čočku z ukazováčku pak opatrně vložte do oka. To může být chvíli citlivé, ale po nějaké době by si mělo plně zvyknout na cizí tělísko. Nezapomeňte v případě jednodenních kontaktních čoček, že jsou určeny opravdu pouze pro jeden den! Nesmíte s nimi spát ani je přenášet nebo nosit opakovaně. Občas se tak vyplatí ke zvolenému kostýmu koupit raději dvoje stejné čočky, ať máte náhradní v případě jejich poškození.

Široký výběr kontaktních čoček, ale i slunečních a dioptrických brýlí naleznete na www.alensa.cz nebo v Optikách Alensa – Lazarská 8, Praha nebo Masarykova 32, Brno.

Zdroj a foto: Alensa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *