Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Móda

BULGARI se spojilo s českou umělkyní Lucií Jindrák Skřivánkovou v rámci charitativního projektu Forbes Gala Dinner

Forbes v České republice již několik let pořádá největší filantropickou galavečeři, spojenou s oslavou výročí prvního českého vydání tohoto oblíbeného magazínu. Dvanáctý ročník večeře se uskutečnil ve čtvrtek 30. listopadu v prostorách Velké dvorany Veletržního paláce. Akce se pyšnila velmi slavnostní atmosférou a byla spojena s myšlenkou pomáhat potřebným prostřednictvím dražby předmětů a zážitků, které věnovali partneři eventu.

Významným partnerem byl v letošním roce i italský klenotnický dům Bulgari, který ve spolupráci s českou umělkyní Lucií Jindrák Skřivánkovou do aukce věnoval originální umělecké dílo. Obraz pracuje s mocnou symbolikou hada, která odkazuje na ikonu značky Bulgari s názvem Serpenti, která v letošním roce oslavila již 75. výročí.

Abstraktní strukturální obraz s motivem hada byl vytvořen kombinovanou technikou a zlatem na plátně. „Pracovala jsem s barevnou paletou značky Bulgari a použila jsem mimo jiné i plátkové zlato, které odkazuje na tradici tohoto klenotnického domu“, popsala autorka.

Během večera byl obraz prezentován spolu s fascinující dynamickou animací – mappingem stylizovaného skleněného hada pohybujícího se na malbě. Přítomné diváky tento umělecký koncept velmi zaujal. „Pro mapping jsem využila motiv nekonečného pohybu hada, který se v kompozici objevuje a zase mizí. Tvor je ztvárněn ze skla, protože tento materiál a s ním související řemeslo má v Čechách obrovskou tradici i uznání ve světě“, dodala umělkyně, která dílo přímo na místě uvedla.

Lucie Jindrák Skřivánková svůj outfit na slavnostní večer doplnila dechberoucími šperky značky BULGARI.  Šperky italského klenotnického domu mohli hosté obdivovat také na saxofonistce, která se postarala o zajímavý hudební doprovod akce.

Vrcholem celého galavečera byla dražba obrazu. Vybraná částka 600 000 Kč bude rovnoměrně rozdělena na podporu pěti charitativních projektů: jsou jimi Moonshot Platforma, Nadace Neuron na podporu vědy, Nadační fond Veroniky Kašákové, Národní Galerie Praha a Vize 97.

Lucie Jindrák Skřivánková
Lucie Jindrák Skřivánková (*1982) sídlí v ateliéru na Novém Světě, v srdci historické Prahy. V roce 2009 absolvovala AVU v ateliéru Michaela Rittsteina. Již během studií zaujala svou osobitou malbou. Na autorčiných obrazech je na první pohled zřejmá temperamentní osobnost umělkyně: abstraktní díla přitahují pozornost svou barevností a expresivním malířským gestem. Při pohledu zblízka však divák objeví jemné barevné nuance a struktury, které odkazují na jemnější a intuitivní stránku.

Lucie má na svém kontě již nespočet výstav doma (Karpuchina Gallery, Trafo Gallery či The Chemistry Gallery), ale také v zahraničí (Jižní Korea, Itálie, Německo, Brazílie, Švédsko). Její dílo je součástí soukromých sbírek v Čechách i na Slovensku. Autorčin charakteristický, expresivně koloristický malířský rukopis se propisuje i do rozličných mezioborových spoluprací s umělci, návrháři, architekty a dalšími. Od roku 2020 společně s kolektivem M.P.K.J.V.L.J.S. spoluvytváří umělecký nábytek a předměty, které vycházejí z tradičních uměleckých disciplín a formou experimentu boří hranice užitého designu a umění. Velká část z této série se prodala do Hollywoodu a je také v showroomu slavné sběratelky designu Rossani Orlandi.

Zdroj a foto: Bulgari

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *