Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Sport

Běžkyně Moira Stewartová si ve Valencii doběhla pro nový rekord i kvalifikaci na OH

Vytrvalostní běžkyně Moira Stewartová předvedla na maratonu ve Valencii neskutečný výkon. Do cílové rovinky se dostala v rekordním v čase 2:25:36 a svým výkonem překonala, nejen český rekord, ale zároveň se nominovala na letní olympijské hry v Paříži. Závod běžela v elitním modelu bot značky PUMA Fast-R NITRO 2, ve kterém svůj osobní rekord vylepšila o 4 minuty.

Elitní česká vytrvalkyně a ambasadorka značky PUMA Moira Stewartová na nedělním maratonském závodě ve Valencii doběhla do cíle v neskutečném čase 2:25:36 a překonala tím nejen český rekord, ale zároveň pokořila ostrý limit na letní Olympijské hry v Paříži. Navíc svůj osobní rekord z Prahy vylepšila o 4 minuty. Na závod se důkladně připravovala – vsadila na špičkovou výbavu od značky PUMA, s níž spolupracuje již od počátku roku 2023. Na španělský maraton obula zcela nový model Fast-R 2 NITRO™ Elite.

„Od první chvíle jsem se těšila, až dostanu příležitost si ve Fast-R 2 zaběhnout závod – padly mi jako ulité. Věděla jsem, že je to přesně to, na co jsem od PUMY čekala a co mi pomůže pokořit osobák,“ říká česká maratonská běžkyně Moira Stewartová.

Díky vylepšeným technologiím a materiálům je bota rychlejší než kdy předtím. PUMA vyslyšela potřeby běžců a díky zpětné vazbě zefektivnila nový model Fast-R. Jeho vylepšená verze byla stvořena, aby trhala rekordy. S výškou podrážky 40 mm nabízí nepřekonatelnou rychlost a odpružení, které otevírá úplně nové běžecké dimenze. Ať už jde o krátké běhy, maratony nebo cokoliv mezi tím, Fast-R 2 si poradí s jakoukoliv vzdáleností.

Progresivní běžeckou botu si pochvalovala po fenomenálním závodě i Moira. „Myslím, že PUMA udělala neskutečný progres ve srovnání s loňským modelem. Boty jsou výborně odtlumený, až takový pérovací, takže šetří nohy i energii. Při maratonu je to hodně znát – druhý den po závodu na tom moje nohy nejsou tak špatně jako obvykle,“ dodává Moira.

Model Fast-R 2 ušetří až 22 procent zásob energie a umožní až o 46 procent větší návratnost surové energie oproti svému předchůdci. To vede k lehčímu a úspornějšímu běhu. Pro běžce to znamená průměrnou úsporu 2 minut a 28 sekund pro maratonce s časem 3:30:00 a 1 minutu a 23 sekund pro ty s časem 2:30:00.

Úspora času není zdaleka všechno. Klíčovým prvkem zůstává dvoudílná mezipodešev a signature PWRPLATE, přičemž karbonová destička se prodlužuje přes technologii NITROFOAM™ ELITE až ke špičce. Tento unikátní koncept umožňuje zvýšený kontakt s povrchem a pohání běžce vpřed při každém odrazu.

Špička ve své kategorii s názvem Fast-R 2 NITRO™ Elite Psychedelic Rush bude k dostání od 22. února 2024 v prodejnách Sanasport či Best4Run a jejich e-shopech a také na puma.com.

Limitovaná edice Fast-R 2 NITRO™ Elite Ekiden Rush
K oslavě 100. výročí nejprestižnější události v japonském běžeckém kalendáři představuje PUMA limitovanou edici Fast-R 2 NITRO™ Elite Ekiden Rush

Barevné provedení Ekiden Rush, které vzdává hold historickému závodu na dlouhé tratě. Běžci se mohou těšit na jedinečné designové prvky včetně loga 100. výročí na boční straně doplněné o ikonickou fialovou stužku uprostřed.

1 000 párů Fast-R 2 NITRO™ Elite Ekiden Rush budou dostupné od 8. prosince 2023 na PUMA.com, v prodejnách s vlajkovým logem PUMA a ve vybraných globálních prodejnách.

Zdroj a foto: Puma

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *