Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Móda

S BULGARI AŽ ZA HRANICE ČASU: Čas má barvu zlata

Zlato, věčný a vzácný kov, je charakteristickým prvkem Bulgari již od éry Art Deco, složitě vetkané do látky odvážného horologického příběhu této značky. Na LVMH Watch Week 2024 neodolatelná záře tohoto nádherného kovu pozvedává výrazný klasicismus Bulgari Bulgari, odhaluje nádheru řady Lucea zdobené drahokamy a dodává revoluční eleganci modelu Octo Finissimo.

„Největší výzvou je dát emoci tvar,“ prozrazuje Jean-Christophe Babin, generální ředitel Bulgari, v titulu „Bulgari Beyond Time“, „zvláště když se tato emoce měří časem.“ Existuje ve snaze zachytit nadčasovost nějaká substance, která předčí zlato – tak vzácné, mystické a legendární – ve svém ztělesnění věčné elegance? Zlato jako alegorie slunce rezonuje s nadčasovou nádherou a hřejivostí a symbolizuje jak trvalou záři, tak bohaté dědictví civilizací, které si po tisíciletí váží jeho zářivého kouzla. Je tak ideálním prostředkem pro vyjádření hodinářských emocí v pojetí ikonického římského klenotnického a hodinářského domu.

Bulgari Bulgari, ikona všech ikon
V roce 1975 se zrodila nová ikona výrazné a vzácné krásy. Její jedinečná alchymie, inspirovaná Giannim Bulgarim, se zformovala ve skicáři legendárního návrháře Géralda Genty. Bulgari Bulgari prosazuje svou osobitost svým jménem, jež zdobí lunetu kovanou ze žlutého zlata. Tyto hodinky, klasické i vizionářské zároveň, vyjadřují římskou duši domu Bulgari, jeho avantgardní přístup inspirovaný hlubokou vášní pro umění a architektonické bohatství Itálie.

Mezinárodní uznání na sebe nenechalo dlouho čekat. Sebevědomé charisma Bulgari Bulgari uchvátilo výjimečné osobnosti a povýšilo tento model na „ikonu ikon.“ Na prahu svého 50. výročí Bulgari Bulgari znovu oživuje svůj jedinečný půvab, který se nyní představuje v kombinaci žlutého zlata s černým číselníkem a růžového zlata se stříbrným opalizujícím číselníkem. Všestranný charakter hodinek ztělesňují dvě velikosti pouzdra: okouzlující 26mm varianta a inovativní genderově neutrální 38mm pouzdro.

Ikonoklastické Octo Finissimo
V roce 2014 se renomovaná švýcarská hodinářská odbornost Bulgari a římská elegance spojily ve jménu minimalistického designu a prémiového inženýrství. Octo Finissimo Tourbillon navždy změnilo svět hodinářské výroby: do roku 2022, během prvních osmi let, se manufaktuře podařilo pokořit 8 rekordů, co se týká štíhlosti pouzdra, z nichž každý je ztělesněním mechanické revoluce s nenapodobitelným italským stylem. V roce 2024 se model Octo Finissimo Automatic, vzor jemného hodinářství, odvážně odívá do nadčasového hávu ze žlutého zlata. Jeho architektonická a ultra současná osobnost reinterpretuje vintage kouzlo žlutého zlata a připomíná první hodinky ve stylu Art Deco navržené Bulgari na konci 30. let 20. století. Ve stejném roce Bulgari také představuje model Octo Finissimo Tuscan Copper, který se vyznačuje fascinujícím číselníkem se vzorem slunečních paprsků, vyrobeným ze stejnojmenného kovu.

Luminous Lucea
Od svého uvedení v roce 2014 jsou Lucea příkladem svěžího přístupu Bulgari k hodinkám zdobeným drahokamy. Značka jejich prostřednictvím upevňuje svou reputaci „římského klenotníka času“ s originální hodinářskou filozofií. „Jde o zachycení toho nejlepšího z obou světů, o spojení podstaty se stylem, o prolnutí vysokého hodinářství a špičkového šperkařství. Namísto pouhého přidávání diamantů do tourbillonu vyrobíme šperk a poté si představíme kalibr, který by jej nejlépe doplňoval,“ zdůrazňuje Jean-Christophe Babin. Bulgari letos slaví 10. výročí řady Lucea, která je stejně zářivá a moderní jako vždy. Přepracované linie – od lunety po články náramku ve tvaru V – vyrobené ze zlata a oceli, elegantně doplňují číselníky s duhovou intarzií z perleti nebo marketerií z upcyklovaných úlomků malachitu.

Odkrývá se nová kapitola v nekonečném příběhu času v interpretaci ikonického římského domu. Těšit se můžete na jedinečné spojení italského vkusu a elegance, výjimečného hodinářství a legendární záře zlata. Kreace Bulgari jsou propracovanými hodinkami a mistrovskými šperky zároveň.  Slovy Antoina Pina, ředitele Bulgari Watches, přenášejí „lépe než jakýkoli jiný předmět, emoce a významy od těch, kteří je vytvářejí, k těm, kterým vstoupí do života“.

Zdroj a foto: Bulgari

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *