Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Móda

PUMA x Naomi Adachi představují nové tenisky Suede XL

Větší než kdy dřív, PUMA představuje speciální verzi ikonických tenisek Suede, která přichází ve formě modelu velikosti XL.

Od olympijského pódia až po taneční parket – tenisky Suede viděly už skoro všechno. Silueta pojmenovaná po charakteristickém materiálu je známá díky vzestupu graffiti umělců i tanečních B-boy skupin, kteří si model zamilovali. Tentokrát PUMA přichází s výjimečným milníkem historie tohoto modelu.

Obří tenisky PUMA Suede XL jsou inspirovány nostalgií skateboardové obuvi z 90. let a počátku druhého tisíciletí. Společně s nadměrným vyztužením a robustními proporcemi nabízejí tenisky Suede XL polstrovaný jazyk a klasický postranní pruh Formstrip. Ultra široké šněrováním evokuje estetiku skate kultury Y2K. Gigantická teniska Suede přichází na scénu v provedení „Electric Blue“ a další barevné varianty budou představeny v průběhu roku 2024.

Na českém trhu bude silueta uvedena ve spolupráci s Footshopem. V rámci společné kampaně vznikly také fotky s novou tváří značky PUMA moderátorkou a modelkou s česko-japonskými kořeny Naomi Adachi.

PUMA Suede XL je k dostání od 1. února 2024 na stránkách PUMA.com, a od konce února také ve Footshopu a Zootu.

Trocha historie modelu Suede:
Model PUMA Suede, pojmenovaný podle svého charakteristického materiálu, je nadčasově nízká silueta představená koncem 70. let. Bota navázala na stejnojmenný model amerického basketbalového hráče Walta Fraziera – PUMA Clyde. Popularita Suede však záhy překročila hranice basketbalového hřiště a tenisky se staly oblíbenými mezi subkulturními průkopníky hiphopové a breakdance scény. Dnes odkaz modelu Suede prochází napříč od hudební scény přes street style až po sport – bota si zaslouženě vysloužila přívlastek kultovní.

Zdroj a foto: PUMA

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *