Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Kinematografický odkaz plný snů a talentu: Bvlgari vytvořilo ceny “David di Donatello Rivelazioni Italiane” pro vycházející italské hvězdy  

Nerozlučné pouto se světem filmu – založené na velkých snech a výjimečných osobnostech – a neochvějný závazek podporovat další generaci kreativních talentů. Dva klíčové milníky identity značky Bvlgari inspirovaly obnovení spolupráce s Italskou filmovou akademií – Accademia del Cinema Italiano. Římský klenotnický dům při této příležitosti vytvořil šest sošek pro první ročník předávání cen David Rivelazioni Italiane pro italské vycházející hvězdy.

Římský klenotnický dům je historickým partnerem cen David di Donatello od samého počátku. Nejen, že je značka podepsaná pod prvním oceněním z roku 1956, ale byla také oblíbenou volbou nejúžasnějších a nejvíce charismatických italských div všech dob. Ty kreace Bvlgari vášnivě nosily za kamerou i na rudém koberci. Toto dědictví se nyní upírá k zítřku a hvězdám budoucnosti díky podpoře talentu nové generace italských herců.

Jména šesti vítězných interpretů do 28 let, kteří uspěli v prvním ročníku těchto cen – Cecilia Bertozzi, Domenico Cuomo, Fotinì Peluso, Leonardo Maltese, Michele Eburnea a Yile Vianello – byla oznámena 15. prosince 2023. Ceremoniál se uskutečnil ve florentském národním muzeu Bargello v mimořádném prostředí, kde se nachází proslulá bronzová socha vytvořená renesančním umělcem Donatellem, která se stala inspirací pro filmovou cenu.

V prvních měsících letošního roku se šestice herců zapojila do speciálního kurzu pod vedením několika výjimečných mentorů, který vyvrcholil tradičním slavnostním ceremoniálem. Ten se uskutečnil v Římě a herci během něj obdrželi sošky Davida z postříbřeného zlata, které speciálně pro tuto příležitost vytvořila značka Bvlgari.

TOVÁRNA NA SNY OD 50. LET 19. STOLETÍ
Existuje jedna věc, která spojuje svět kinematografie se šperky značky Bvlgari: pomáhají plnit sny. Vztah mezi značkou Bvlgari a stříbrným plátnem lze přirovnat k love story trvající tři čtvrtě století. Od období Hollywoodu na Tibeře a hvězd éry Dolce Vita, které dostaly římský klenotnický dům do světel reflektorů, až k těm nejvíce ikonickým osobnostem dnešních dnů – oslnivé kreace Bvlgari byly vždy propojeny se vzrušujícím světem filmu a předváděly své jedinečné charisma na plátně i mimo něj.

Tento příběh je spojený také s cenami Italské filmové akademie, David di Donatello, které se zrodily v roce 1956 na oslavu významné role, kterou kinematografie sehrála v poválečné Itálii. David, hrdina, který podle Bible dokázal zvítězit nad obrem, se stal symbolem odolnosti po náročném období Druhé světové války.

Mezi lety 1956 a 1959 bylo Bvlgari pověřeno vytvořením sošek a plaket pro první ročníky předávání cen. Možná to bylo osudovým znamením, že právě první cena z roku 1956, která je dnes součástí kolekce Bvlgari Heritage, byla udělena Gině Lollobrigidě – jedné z největších milovnic značky Bvlgari všech dob. Tehdy byla oceněna jako nejlepší herečka za roli ve snímku „Beautiful but Dangerous“. V tomto prvním ročníku se ocenění dočkaly i další slavné osobnosti, jako například Vittorio de Sica a Walt Disney. Ve stejném roce získal cenu David di Donatello také Stewart Granger, jako nejlepší zahraniční herec za roli ve snímku „Footsteps in the Fog“. Při této příležitosti obdržel zlatou plaketu, vyrobenou značkou Bvlgari, kterou klenotnický dům v roce 2019 odkoupil od hercovy hodiny a nyní je součástí sbírky Bvlgari Heritage.

Během následujících ročníků obdrželo prestižní zlatou sošku Davida na malachitovém podstavci od Bvlgari mnoho dalších herců, režisérů a producentů. Mezi slavnými jmény jsou mimo jiné Federico Fellini, Laurence Olivier, Marlon Brando, Jean Gabin, Ingrid Bergmanová, Elizabeth Taylorová a Anna Magnaniová. Marilyn Monroe získala plaketu Donatello jako nejlepší zahraniční herečka za roli ve snímku “Princ a tanečnice”. Také toto ocenění klenotnický dům odkoupil zpět a zařadil do kolekce Bvlgari Heritage.

Značka Bvlgari se po dlouhé pauze vrátila k tvorbě sošky Davida při příležitosti 50. ročníku předávání cen, v letech 2004 a 2005.

Zdroj a foto: Bvlgari

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *