Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Petr Kroutil točí album. Své fanoušky bohatě odmění nejen písněmi, ale i cestou do Londýna

Petr Kroutil natáčí novou desku, na které zazní, kromě jiných optimistických melodií, také ústřední píseň z filmu Sladký život s názvem “By the way”. Pop-rockové album bylo produkováno v USA pod taktovkou americko-českého producenta Mirka Váňy. Křest LP a dvojkoncert proběhne v září v Lucerně.

Petr Kroutil natáčí zbrusu nové album KroutiLOVE. „Oslovil mě producent z USA Mirek Váňa, se kterým se známe se z Berklee College of Music v Bostonu, kde 25 let pracoval a já studoval, jestli bych svoji radostnou živelností nechtěl zasáhnout trochu širší okruh lidí, než jen fanoušky swingu a mého big bandu Original Vintage Orchestra. Přemýšlel jsem o tom a začali jsme společně s Jarkou, mojí úžasnou ženou, psát a skládat.  Po 4 letech hledání, tápání a nalézání cesty se nám podařilo napsat velké množství nových písniček v pop-rockovém stylu, které stojí za nahrání,“ říká Kroutil.

Jedna z písní, kterou s manželkou složil, dokonce už našla uplatnění ve filmu Sladký život, který právě běží v kinech. „Byl to můj velký sen. Tím, že se naše písnička By the way, stala titulní ve filmu Tomáše Hoffmana je pro mě znamení, že jdeme tím správným směrem,“ popisuje hudebník, který aktuálně pracuje na nové desce. „V tuto chvíli máme už sedm písniček téměř hotových. Stačí je jen smíchat a zmástrovat, dalších pět se ještě dodělává,“ dodává Kroutil.

Na album mohou přispět také Kroutilovi fanoušci, a to libovolnou částkou. Díky daru se stanou součástí nově vznikajícího alba, ale mohou získat také řadu úžasných cen, od alba s věnováním, vstupenky na křest desky, domácího koncertu kapely, až po nezapomenutelný zážitek v nahrávacím studiu v Abbey Road. „Jedná se o cestu do Londýna, přímo do nahrávacího studia Abbey Road, kde nahrávali ti nejlepší světoví uměli, jako například Beatles, Queen či Collinse. Součástí cesty je možnost zazpívat si se mnou či zahrát přímo ve studiu, samozřejmě letenky a ubytování v luxusním hotelu, limuzína, a také společná večeře se mnou a hlavním producentem Mirkem Váňou,“ popisuje nadšeně Petr Kroutil, jaké ceny mohou fanoušci získat přispěním do sbírky na portálu Donio.

Deska plná skvělých a optimistických melodií byla produkována v USA, v Nashvillu a Los Angeles. “Díky našim dlouhodobým vazbám a kamarádům v Americe jsme se rozhodli vše produkovat v USA. Naživo ovšem budeme hrát se smečkou fantastických hudebníků z Čech. Kromě mě a mojí ženy se můžete těšit na Mirka Váňu, Juliana Kroutila, Martina Rufera Kinga, Honzu Červenku a Pavla Kučeru,” uzavírá zpěvák.

Křest desky, společně s dvojkoncertem skupiny KroutiLOVE a big bandu Original Vintage Orchestra za přítomnosti úžasných hostů proběhne 11. září v Lucerna music baru.

Foto: archiv KroutiLOVE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *