Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CestováníZe života

Potřebuje vaše okolí novou zeleň? Letiště Praha vyhlásilo druhý ročník programu na podporu biodiverzity

Letiště Praha vyhlásilo druhý ročník grantového programu Biodiverzita. Jeho prostřednictvím je možné žádat o podporu druhové rozmanitosti, regeneraci krajiny, přirozené zadržování vody i osvětovou činnost. Letiště Praha se chystá v rámci programu Biodiverzita rozdělit do svého okolí tři miliony korun.

O finanční příspěvek se mohou hlásit obce a městské části, školská zařízení, neziskové organizace a výzkumné organizace z okolí letiště. Úspěšní žadatelé mohou získat až 300 tisíc korun. Žádosti o dotace je možné podávat až do 31. května 2024, a to prostřednictvím vyplnění formuláře na webových stránkách Letiště Praha www.prg.aero. Žadatel může najednou přihlásit více projektů.

„V rámci naší ESG strategie dlouhodobě podporujeme projekty v okolí letiště. V loňském roce jsme poprvé vyhlásili projekt Biodiverzita. Program, který navazuje na ESG strategii Letiště Praha, je koncipován jako dlouhodobý. Žadatelé z okolí letiště tak mohou i v tomto roce podpořit realizaci konkrétních projektů směřujících k posílení ekologické stability a zvýšení pestrosti druhů a stanovišť, přispět k obnově původních krajinných prvků, propojovat staré a nové krajinné celky, zlepšit přirozené zadržování vody v krajině, ale i zvýšit vzdělanost v environmentální oblasti,“ uvedla Soňa Hykyšová, ředitelka za oblast životního prostředí, udržitelnosti a ESG.

V loňském roce byly podpořeny projekty zaměřené na širokou škálu aktivit od výsadby druhově pestrých luk a založení dešťových záhonů přes opatření na podporu bezobratlých na různých typech stanovišť po průběžný monitoring druhů a praktickou environmentální výchovu.

V rámci programu Biodiverzita budou podpořeny pouze projekty realizované v některém z níže uvedených katastrálních území: Červený Újezd, Dobrovíz, Horoměřice, Hostivice, Hostouň u Prahy, Jeneč u Prahy, Kněževes u Prahy, Malé Kyšice, MČ Praha – Nebušice, Pavlov u Kladna, MČ Praha – Přední Kopanina, Roztoky, MČ Praha 6 – katastrální území Ruzyně, MČ Praha 17 – Řepy, Statenice, Středokluky, MČ Praha – Suchdol, Tuchoměřice, Únětice, Unhošť, Zdiby.

Zdroj a foto: https://www.prg.aero/environmentalni-odpovednost#druhove-pestre

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *