Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CestováníZábava

Podzim na Valašsku bude ve znamení jógy a aqua fitness

Originální podzimní dárek si pro své návštěvníky připravily Spa hotel Lanterna a Wellness hotel Horal ve Velkých Karlovicích. Každý z hostů totiž dostane v rámci pobytu lekce jógy a aqua fitness zdarma. A vybrané lekce jógy bude dokonce vést pravý indický jogín!

Velké Karlovice, malebná obec na Valašsku, ležící jen pár kilometrů od hranic se Slovenskem, si už mnoho let drží pověst ideálního místa pro relaxaci, a to nejen díky příjemné a poklidné atmosféře, vstřícným lidem a jedinečné přírodě podhůří Beskyd. Návštěvníkům, kteří sem přijíždějí, se totiž nabízí široká paleta možností pro odpočinek i smysluplné naplnění volného času, a to v kteroukoli roční dobu. Zdejší hotely navíc přicházejí každý rok s novými nabídkami a nápady, aby svým hostům pobyty co nejvíce zpříjemnily. A nejinak je tomu i letos. „Právě nyní, po ukončení letní sezóny, nastává ten správný čas na zklidnění těla i mysli. Proto jsme se rozhodli dát našim hostům podzimní dárek a pro všechny pobyty, které se uskuteční ve Spa hotelu Lanterna nebo Wellness hotelu Horal až do 20. 12. 2020, nabízíme zdarma lekce jógy a aqua fitness. Hosté u nás mají v ceně pobytu také snídani, večeři a neomezený vstup do relaxačního centra Wellness Horal s termálními bazény a saunovými rituály, tedy vše potřebné pro odpočinek a načerpání sil,“ říká Martina Žáčková z Resortu Valachy Velké Karlovice.

Jóga s indickým lektorem
V obou valašských hotelech, které jsou zaměřené na wellness a pohodové sportovní aktivity, probíhají lekce hatha a power jógy vždy v úterý, ve čtvrtek a v sobotu, a to od 7:00 ve Wellness hotelu Horal a od 9:00 ve Spa hotelu Lanterna. Každá lekce trvá 45 minut, přičemž při některých je přítomen i indický jogín Ziyad. Spolu s kolegyní Kristýnou provedou cvičící hosty jednotlivými asánami a plným jógovým dechem, prohloubí jejich znalosti o józe a dodají jim tolik potřebnou energii. A v čem se odlišují hatha a power jóga?

„Hatha jóga je klidnější a pomalejší forma cvičení, která se zaměřuje především na harmonizaci těla a mysli. Jedná se o fyzické, dechové a očistné cvičení, které se skládá hlavně z protahovacích cviků, správného dýchání a meditace. Proto je vhodná i pro úplné začátečníky, kteří se při ní mohou naučit základní pozice a relaxační a dýchací techniky,“ upozorňuje Martina Žáčková z Resortu Valachy s tím, že power jóga je naopak mnohem dynamičtější a více se při ní zapotíte. Ideálně se hodí k protažení svalů, zpevnění těla a zvýšení flexibility nebo aktivaci energie v těle. Ocení ji tedy i hosté, kteří si chtějí udržet nebo snížit váhu.

Pro návštěvníky Resortu Valachy, kteří přijíždějí na podzimní pobyty, bude jistě lákavá i možnost zacvičit si v bazénu při lekcích aqua fitness. „Jsme rádi, že můžeme našim hostům opět po několika letech nabídnout oblíbené lekce aqua fitness, navíc zdarma a v komorním a krásném prostředí wellness Spa hotelu Lanterna. Lekce se konají vždy v úterý a ve čtvrtek od 10 hodin, trvají 30 minut a vede je lektorka Kristýna,“ upozorňuje na závěr na další letošní novinku Spa hotelu Lanterna Martina Žáčková z Resortu Valachy Velké Karlovice.

Zdroj a foto: www.lanterna.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *