Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Zdravá, rychlá a lehká večeře? Pochutnejte si na steaku z tuňáka s rajčátky, zelenými fazolkami

Dali jste si s novým rokem předsevzetí začít jíst zdravěji? Potřebujete se zbavit povánočních kil nebo prostě jen chcete udělat něco dobrého pro své tělo, ale hlavně pro své zdraví? Pak právě pro vás máme inspiraci na recept, který si zamilujete a s trochou fantazie se k němu budete určitě rádi vracet.

Večeře bývá často tím největším problémem a držet se mýtu, že jíst po páté hodině odpolední je hřích, vám rozhodně nepomůže. Naopak! Jediné, k čemu to vede, jsou večerní nebo dokonce noční návštěvy ledničky… Jak jim předejít? Zdravá a lehká večeře, která zasytí, ale bude lehce stravitelná. Kvalitní tuňák – bohatý zdroj bílkovin s minimálním obsahem tuku – který navíc obsahuje dostatek fosforu, železa, draslíku, jódu, zinku či vitamínů A, B a D, je tak jednoznačně sázkou na jistotu. A to i v případě, že prostě jen nestíháte a přepadl vás hlad.

TUŇÁK S RAJČÁTKY, ZELENÝMI FAZOLKAMI A ČERSTVOU BAZALKOU
Suroviny na 4 porce:
4 balení tuňáka Rio Mare Leggero (po 60 g) / Rio Mare Natura (po 60 g)
čerstvé zelené fazolky
cherry rajčátka
3 lžíce extra panenského olivového oleje
ocet Balsamico
lístky bazalky
sůl a pepř

Postup:
Dejte si vařit vodu se lžičkou soli. Než přivedete k varu, očistěte fazolky – odkrojte jim špičky a případně stáhněte tuhá postranní vlákna. Nakonec je opláchněte na cedníku. Jakmile začne vařit voda, přidejte fazolky a nechte je 5 minut vařit. Měly by být měkké přesně na skus, tedy trochu křupnout. Uvařené fazolky slijte nebo vyberte cedníkem a hned je umístěte do většího množství ledově studené vody – nejlépe se chladí v čistém, napuštěném kuchyňském dřezu. Po zchladnutí je vyberte na cedník a nechte okapat. Rajčátka opláchněte, pokrájejte na půlky a naaranžujte na talíře. Přidejte uvařené, vychlazené a scezené fazolky, které ještě před tím překrájejte na velikost sousta. Zlehka osolte. Zalijte olejem a přidejte trochu octa Balsamico, případně z oleje a octa nejdřív umíchejte zálivku a tu pak nalijte na zeleninu. K naaranžovanému salátku rozprostřete tuňáka a dozdobte lístky bazalky. Můžete doplnit krajíčkem celozrnného chleba.

Rio Mare Leggero
Steaky vyráběné inovativní a patentovanou technologií, která využívá ke konzervaci tuňáka upravenou atmosféru bez nutnosti použití velkého množství vody nebo olivového oleje. Rio Mare Leggero s o 60 % méně tuku je proto ideální pro ty, kteří milují pocit lehkosti a chtějí být ve formě před plavkovou sezónou, aniž by se vzdali chutného jídla J

Rio Mare Natura
Je skvělý pro ty, kteří milují čistou chuť tuňáka. Je jemný a kompaktní a je zdrojem potřebných bílkovin s pouze 0,5 % tuku. Překvapí svou vynikající chutí, protože obsahuje jen kapku vody. Díky tomu je jeho použití při přípravě pokrmů zcela bez nutnosti odkapání! Vyrábí se inovativní a patentovanou technologií, která využívá ke konzervaci tuňáka upravenou atmosféru bez nutnosti použití velkého množství vody nebo olivového oleje. Výsledkem je větší obsah prvotřídního tuňáka bez zbytečného odkapávání olivového oleje či slaného nálevu.

Rio Mare tuňák ve vlastní šťávě
Pokud chcete dietnější verzi klasického tuňáka, pak je tento ve vlastní šťávě ideální volbou. Jelikož není naložený v oleji, nabízí se bezpočet možností další úpravy. Pro „dietáře“ je důležitou informací, že obsahuje maximálně 1 % tuku
ve 100 g. Velmi dobře se hodí do čerstvých a lehkých pokrmů, do klasických i méně obvyklých salátů, obohacených například čerstvým nebo sušeným ovocem.

Zdroj a foto: https://www.riomare.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *