Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

SUMO | The Odd Year II, Praha, 3. 9. – 15. 10. 2021

Pražské galerie současného umění na podzim otevírají výstavy ve spolupráci se zahraničními partnery. Mezinárodní galerijní přehlídka SUMO bude zahájena sérií vernisáží a dalším bohatým programem během prvního víkendu v září. Výstavy a doprovodné akce poté budou pokračovat dle programu jednotlivých galeriích, hostících zahraniční partnery, až do poloviny října.

Letošní ročník přehlídky s názvem SUMO a podtitulem The Odd Year II nadále zachovává program složený ze spolupráce českých a zahraničních institucí. Každý ročník ovšem galerie zvou do svých prostor nové hosty. Podtitul The Odd Year II reaguje na nedávné environmentální a společenské události a dopad globální pandemie, která výrazně ovlivnila také světovou scénu současného umění. Již podruhé se tak přehlídka snaží o představení unikátního programu, během nějž mohou diváci vidět výstavy progresivních galerií z celého světa. V Praze přehlídka proběhne v osmi galeriích a potrvá více než měsíc. Výstavy představí například galerii Like A Little Disaster z italského letoviska Polignano a Mare, estonskou renomovanou galerii Temnikova & Kasela nebo Pince a Everybody Needs Art z Budapešti. Díky této rozmanitosti zabraňující umělecké stagnaci, obzvláště během dvou „rozpačitých” let spojených s pandemií Covid-19, se návštěvníci programu SUMO mohou každý rok setkat se zcela odlišnými přístupy a pohledy na umění z různých koutů světa.

Program kooperativní přehlídky SUMO Prague 2021 přinese 8 vernisáží, představí díla více než dvou desítek tuzemských a zahraničních umělců a uměleckých kolektivů, a zve vás na další události v galeriích i mimo ně. Přehlídku umění zaměřenou na spolupráci se zahraničními partnery iniciuje podruhé pod názvem SUMO Prague Aliance galerií současného umění.

Ročník 2021 se koná na širokém území Prahy a to v galeriích a institucích:
AM 180 | Gern en Regalia (US)
Berlinskej Model | Like A Little Disaster (IT)
City Surfer Office | Pince (HU)
hunt kastner | Temnikova & Kasela (EE)
Lucie Drdova Gallery | skupinová výstava ve Ville P651
lítost | Everybody Needs Art (HU)
Polansky | MARTINETZ (DE)
ZAHORIAN & VAN ESPEN | Galleria Gilda Lavia (IT)

Zdroj a foto: www.sumoprague.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *