Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Strašnické divadlo: Divadlo francouzské komedie má za sebou úspěšnou premiéru nové hry PRACHY JAKO BY Z NEBE PADALY!

Na jeho jevišti se poprvé před diváky postavili Michaela Kuklová, Felix Slováček  jr., Martin Sochor či Lucie Vojtová. Publikum přijalo tuto novouz nich je tam ale nepoložil. Od té chvíle se každý den objevují další a další bankovky, jako kdyby padaly z nebe.  Ústřední dvojice osciluje mezi panikou, znechucením a radostí. A taky je tu zmatená uklízečka Tereza se silným španělským přízvukem.

Nastudování pod taktovkou režiséra Jakuba Macečka vzniklo v rekordně krátkém čase, s o to větším nadšením herců. „Během pandemie jsem se vrátila k malování. Jako introvertka jsem se u toho cítila velmi dobře. Malovala jsem portréty na zakázku, taky nějaké zvířata a spolu kompenzacemi jsem to zvládla finančně dobře. Když jsem dostala nabídku do Strašnického divadla, tak jsem po přečtení scénáře s radostí přijala. Vždy se moc těším a raduji, když se rodí něco nového. Nás to s kolegy neskutečně baví, tak budu ráda, když se diváci přijdou podívat,“ svěřila Michaela Kuklová. „Komedie už hraji dlouhá léta, a moc ráda jsem tentokrát pozorovala mé kolegy, kteří jsou neskutečně skvělí,“ dodala herečka.

Herecký talent podědil po své  Ten diváky doslova překvapuje svým ztvárněním vyšinutého jedince s Tourettovým syndromem. „Poprvé jsem si zahrál v představení Kapka medu pro Verunku. Musím přiznat, že jako nevystudovaný herec, jsem si šel pro radu k mamince. Ta se mnou roli procházela a zkoušela. Učila mne, jak dávat věty do tečky a jak roli uchopit. Mám tu i skvělé kolegy a režiséra, kteří se mnou pracovali,“ pochvaluje si Slováček jr.

Velmi překvapivým je herecký výkon Martina Sochora, který během představení dokonce sklízí potlesk na otevřené scéně. „Vystudoval jsem herectví ve Francii a tento styl humoru, který mají francouzské komedie mám rád. Dokonce si myslím, že mi sedí. Považuji to za správný směr, kterým se toto divadlo vydalo. Divák má jedinečnou příležitost vidět kvalitní a dobře napsaná díla,“ říká Martin. Právě on zužitkuje i vystudovanou pantomimu.

„Nová komedie se mi zkoušela moc hezky, hodně jsme se nasmáli. Moje role je menší, ale přesto ji mám moc ráda, baví mě je barevná a pro příběh, si myslím důležitá, trošku hloupoučká uklízečka. No a samozřejmě nic by nebylo bez skvělého vedení celého divadla a lidí nejenom na jevišti, ale i mimo něj,“ říká členka souboru Lucie Vojtová. „Myslím si, že kamarádství které mezi námi je se pak odráží i na výkonech na jevišti,“ dodává Lucie.

Z velkého úspěch první pocovidové premiéry se raduje i principálka divadla Alena Šebková, která má pro diváky malé leč krásné překvapení. „Vzhledem k tomu, že kapacita divadelního sálu je opravdu nízká a o premiéru byl obrovský zájem, dovolujeme si Vás pozvat na přidané bonusové představení v termínu 11.října 2021 od 18.hodin,“ sdělila majitelka divadla.

Foto: Divadlo Adverte

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *