Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

Po znovuotevření hranic do USA pro občany EU a Spojeného království se zvedl zájem o rezervace letenek o 76 %

Počínaje 8. listopadem po 21 měsících otevírají Spojené státy své hranice všem očkovaným cestovatelům z EU a Spojeného království s platným negativním PCR testem. Po oficiálním oznámení v polovině října travel-tech společnost Kiwi.com zaznamenala rekordní poptávku po letech právě z Evropy do USA. Zájem cestovatelů o tamní destinace vzrostl oproti září o 76 %.

Dle dat Kiwi.com je největší zájem o lety do New Yorku, Miami, Los Angeles, San Francisca a Chicaga s tím, že v průměru nejdražší letenky zaplatí lidé směřující do L.A., naopak nejlevněji se dostanou cestující do Miami. New York je současně nejpopulárnější destinací i v rámci tří nejvíce rezervovaných tras z Evropy – jde o Paříž – New York, Londýn – New York a Madrid – New York.  Paříž a Madrid jsou současně nejčastějšími přestupními destinacemi do New Yorku pro Čechy směřující za oceán.

“Znovuotevření USA očkovaným turistům z Evropy a Spojeného království výrazně oživí turismus na obou stranách Atlantiku. Zvýšenou poptávku zaznamenáváme už teď a v následujících týdnech očekáváme další nárůst,” říká Eliška Řezníček Dočkalová, ředitelka Customer Experience v Kiwi.com.

Zatímco po oznámení otevření hranic USA bez konkrétního data došlo k pouze nepatrnému zvýšení rezervací letenek (16 %), s uvedením konkrétního dne v polovině října došlo k prudkému nárůstu. Oproti první polovině září vzrostl zájem o letenky do USA o 76 %. Čeští cestovatelé nejčastěji rezervují lety do New Yorku, Los Angeles, Miami, Las Vegas a San Francisca.

“Ačkoliv aktuálně neexistují přímé lety z České republiky do USA, mohou čeští cestovatelé využít možnosti přestupu ve Frankfurtu, Mnichově, Amsterdamu, Paříži, Curychu či Madridu. První přímý let z Prahy do USA čekáme na jaře příštího roku, například aerolinky Delta plánují své znovuzahájení letů na trase Praha – New York v květnu 2022,” dodala Eliška Řezníček Dočkalová.

Cestovní podmínky se mohou změnit ze dne na den, s čímž také souvisí měnící se chování cestujících, kteří aktuálně opět upřednostňují last minute rezervace. Dle dat Kiwi.com téměř dvě třetiny rezervací z Evropy do USA byly provedeny na období od listopadu 2021 do ledna 2022. Cestovatelé tedy nadále zůstávají, co se týče plánování dovolené s větším časovým předstihem, opatrní.

Zdroj: Kiwi.com, foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *