Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

❤ ValentýnJídlo a pití

Pro dva: co si pro změnu místo valentýnské večeře připravit sladký brunch?

Svatý Valentýn připadá tento rok na pondělí. Abyste ho oslavili v klidu a beze spěchu, nabízí se jako ideální varianta nedělní dopoledne s dlouhou pozdní snídaní. Pro takový valentýnský brunch nemusíte chodit nijak daleko. Trik spočívá v tom, že svým nejbližším připravíte příjemný moment dne, navodíte atmosféru jednoduchými drobnostmi a ke klasické snídani prostě přichystáte něco dobrého a originálního navíc. Mohou to být třeba rychlé sladké noky s malinovou omáčkou, na které vám přinášíme recept níže.

Pět jednoduchých tipů, jak na takový valentýnský brunch:

  • Tousty na snídani vykrojte do tvaru srdce vykrajovátkem na perníky. Ve stejném tvaru připravte na pánvi i volská oka, okořeňte je troškou papriky a chilli. Oboje na talíři spárujte.
  • Nezapomeňte si připít valentýnským koktejlem nebo smoothie. S alkoholem i bez něj, s ovocem nebo kořením, přípitek vždy udělá hostinu slavnostnější.
  • Zaměřte se na dekoraci. Pár okvětních lístků růží, elegantní nádobí … Nemusíte to přehánět, jinak vznikne klišé, ale minimum je pro atmosféru důležité. Valentýnský stůl lze jednoduše ozdobit pěkným ubrusem a příbory svázanými stuhami.
  • A pokud je pro vás valentýnský brunch synonymem pro snídani do postele, pak vytáhněte nejlepší tácy a ubrousky. Na jednu stranu naaranžujte slané talíře a na druhou sladké talíře. Abyste předešli nehodám, mějte k dispozici také odkládací stolek na nápoje.
  • Pro doplnění si připravte pohodový playlist s oblíbenou hudbou.

Tvarohové noky s džemovou omáčkou a strouhaným perníkem
Suroviny na noky:
200 g měkkého tvarohu
2 vejce
100 g polohrubé mouky
1 Citronový cukr Vitana
špetka soli
lístky máty na zdobení
1 Moučkový vanilkový cukr Vitana

Suroviny na omáčku:
1 sklenice Extra džemu Hamé malina
100 ml horké vody

Na perník použijte směs na pečení Perník Vitana.

Postup:
V míse smíchejte tvaroh, vejce, mouku, citronový cukr a sůl. Ze vzniklého těsta vytvarujte 3 cm široký váleček, který rozdělte na stejné menší dílky, noky. Přiveďte vodu k varu a noky do ní pomocí lžíce vkládejte. Hotové noky poznáte tak, že vyplavou na hladinu. Noky slijte. Džem promíchejte s horkou vodou. Noky zalijte omáčkou a ozdobte nasekanými bylinkami, případně ještě posypte vanilkovým cukrem. Dle návodu na zadní straně perníku připravte perníčky, které nastrouháte a posypete jimi noky.

Tipy redakce:
Citronový cukr Vitana
Vůně a chuť je u sladkých dezertů zcela zásadní. Citronový cukr zvýrazní aroma vašich dortových krémů i domácích zmrzlin. Ochutit jím můžete také třená či kynutá těsta a skvěle se hodí i do nádivek makových buchet. Doporučená cena: 6,90 Kč

 Moučkový cukr s vanilkou Vitana
Moučkový cukr od Vitany se velikostně ideálně hodí na posypání či dozdobení pečených i nepečených moučníků. Obsahuje navíc mletou vanilku, která dodá vašemu dezertu výraznější chuť. Doporučená cena: 6,90 Kč

Perník Vitana
Tradiční perníková směs vám pomůže vykouzlit rychlý a chutný dezert pro celou rodinu. Obsahuje vánoční koření badyán a skořici, které těstu dodají typickou vůni. Hotový perník můžete vylepšit ochucenou polevou nebo jej nastrouhat na sladký dezert či krupicovou kaši. Doporučená cena: 45,90 Kč

Zdroj a foto: Vitana

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *