Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití🐣 Velikonoce

Velikonoční kraslice na poslední chvíli? Zkuste ty z online večerky

S Velikonocemi se pojí jedny z nejkrásnějších tradic – od barevné jarní výzdoby, přes velikonočního zajíčka, až po malování kraslic. V dnešní uspěchané době však snadno ztratíme pojem o čase a než se nadějeme, papírnictví i další obchody s malířskými potřebami či výzdobou mají zavřeno. Nevěšte však hlavu, pokud stejně jako my řešíte sváteční výzdobu na poslední chvíli, může vám pomoci jednoduchý „lifehack“ díky kterému zvládnete barvení kraslic i se surovinami z večerky.

Malování kraslic je nedílnou součástí českých Velikonoc. Vajíčka s barevnými obrazci se koledníkům rozdávala už za dob našich prababiček. Ty přitom k malování nepotřebovali akrylové barvy ani tempery, ale pohodlně si vystačily s po domácku vyrobenými barvivy. A právě na těchto „babských radách“ se zakládá i náš osvědčený tip – domácí barvy vyrobené z přírodních surovin, které najdete buďto doma, nebo je zakoupíte v jakékoliv večerce (včetně těch online).

Rajče, červené víno, řepa nebo maliny pro červenou a růžovou barvu. Mrkev pro oranžovou, borůvky nebo červené zelí s jedlou sodou pro modrou. Špenát nebo petržel pro zelenou. Cibulové slupky pro hnědou a kurkuma pro žlutou. Téměř každé ovoce a zelenina obsahuje přirozená přírodní barviva, které je možné jednoduše extrahovat. Stačí z nich vymačkat šťávu a tu za mírného varu bez pokličky zredukovat na čtvrtinu. V případě listů pak můžeme vysušením a následným rozdrcením vytvořit dobře skladovatelný prášek, který pak po promíchání s malým množstvím vody vytvoří hezky barevnou pastu. K obarvení na černou či sytě hnědou barvu zase postačí lógr z kávy.

Jednoduchý DIY recept na domácí a zcela přírodní barvy zvládne opravdu každý, postačí k němu navíc snadno dostupné suroviny, které lze pro další úsporu času objednat například přes platformu Dáme market, která spadá pod ověřenou značku Dáme jídlo. Ta vám vše potřebné od špenátu až po červenou řepu doručí do 15 až 20 minut před dveře, objednat zde pak můžete i samotná vajíčka, na kterých se pak kreativně vyřádíte.

Pokud tedy nestíháte přípravu na Velikonoce, nebo si prostě jen chcete náš DIY recept vyzkoušet, nečekejte a zamiřte do online večerky Dáme market. Radost vám jistě udělají i velké Velikonoční slevy, které zde právě probíhají!

Zdroj a foto: Dáme jídlo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *