Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Biologie vztahů, Zdravý spánek, Běžecká škola i Emoční mistrovství: přední čeští kouči pořádají rozvojové pobyty na Valašsku

Chystáte se letos víc věnovat svému osobnímu rozvoji? Investovat nejen do duševní, ale i fyzické odolnosti? Naučit se „správně spát“? Správně běhat, vyzkoušet triatlon? Nebo si třeba rozšířit obzory v etiketě stolování? A co se dozvědět něco o biologii vztahů? Spa hotel Lanterna ve Velkých Karlovicích připravil letos několik originálních pobytů věnovaných osobnímu rozvoji a přizval k nim přední české kouče.

„Už delší dobu sledujeme trend, že lidé chtějí lépe poznávat sami sebe, rozvíjet se a mají velký zájem o pobyty věnované osobnímu rozvoji. Klidné a komorní prostředí našeho hotelu i okolní přírody CHKO Beskydy k tomu přímo vybízí. Po společném programu s předními českými kouči se hosté mohou oddat relaxaci v luxusním wellness zdejšího L-Spa, dopřát si uvolňující masáž, moderní valašskou gastronomii nebo termální bazény a saunové rituály v blízkém Wellness Horal. Utřídit si myšlenky i „restartovat“ hlavu jim tady pak jistě pomůže také procházka na čerstvém horském vzduchu v okolních lesích, které jsou protkány řadou značených tras pro turisty i běžce,“ říká Martina Žáčková ze Spa hotelu Lanterna a rovnou vybírá několik zajímavých pobytů:

Biologie vztahů: Jitka Ševčíková a Jan Vojáček (12. – 14. 4.)
Chcete porozumět tomu, jak vznikají konflikty a jak jim předcházet? Jak se dají zlepšit vztahy s rodiči, dětmi, kolegy? Jak pochopit jinou generaci? Program vedou mentorka Jitka Ševčíková a populární lékař funkční medicíny Jan Vojáček.

Běžecká škola Miloše Škorpila (13. – 16. 4.)
Nejznámější český běžecký kouč hostuje v Lanterně pravidelně. I letos se můžete těšit na pobyt s běžeckým tréninkem i poradenstvím a ještě vám zbyde čas na wellness. Dubnový termín je pro začátečníky. Na podzim, 11. – 14. 10., je vypsán termín pro pokročilé.

Kurz etikety s Ladislavem Špačkem (1. 5. a 8. 12.)
Připomenout si zásady správného stolování a společenského chování, nikdy neuškodí. „Mistr Etiketa“ Ladislav Špaček vám vše připomene zábavnou formou během degustačního večera v zážitkové restauraci Vyhlídka. Nabyté znalosti o stolování si tak rovnou vyzkoušíte v praxi.

Sexy v 50, úžasná v 60 (25. – 27. 6.)
Naučte se užívat si život naplno i po padesátce. Jak klidně přiznat svůj věk a být sexy, nikoli trapná? Kde na vše brát energii, v čem se neomezovat, proč nevěřit reklamám na přípravky proti stárnutí a co dělat, když jste „sendvičová generace“, kdy vás ještě potřebují vaše děti, ale i stárnoucí rodiče? Zjistíte při pobytu s koučkami Jitkou Ševčíkovou a Helenou Harabinovou.

Zdravý spánek a spánková psychohygiena (28. – 30. 6.)
Nemůžete večer usnout, nebo se ráno i po delším spánku cítíte unaveně? Co dělat, abyste odpočívali kvalitněji? Co před spánkem dělat, a co nikoli? Seminář na dnes tolik aktuální téma vede koučka Jitka Ševčíková.

Triatlonový kemp s Ironmanem Petrem Vabrouškem (27. – 30. 7.)
Hledáte nové výzvy a rádi byste vyzkoušeli triatlon? Nebo jste mu už propadli a chcete se zdokonalit a načerpat cenné tipy k tréninku, přípravě na závody či výživě? Nenechte si ujít triatlonový kemp s nejúspěšnějším českým Ironmanem Petrem Vabrouškem, mj. dvojnásobným vítězem světového poháru a třináctinásobným mistrem ČR v dlouhém triatlonu.

Marek Orko Vácha a Zbigniew Czendlik – Umění žít (1. 10.)
Známý kněz Zbigniew Czendlik je pravidelným hostem Spa hotelu Lanterna a brává s sebou i zajímavé hosty. Tentokrát bude s návštěvníky besedovat Marek Orko Vácha. Inspirujte se životní filozofií dvou představitelů církve s originálními postoji.

Umění být zdráv a emoční mistrovství (29. 11. – 1. 12.)
To, že stav naší mysli úzce souvisí s projevy těla, už dávno víme. Jak ale ovládnout emoční mistrovství a umění být zdráv? Jak pochopit propojení mezi fyzickým tělem a psychikou? A jak tyto schopnosti využít k vedení týmů a dosahování lepších výsledků? Na tyto otázky odpoví koučka Jitka Ševčíková a lékař funkční medicíny Jan Vojáček.

Spa hotel Lanterna ve Velkých Karlovicích je díky komorní atmosféře, špičkovým wellness službám i gastronomii a nádherné přírodě ideálním útočištěm pro náročné hosty. Díky nedávné rekonstrukci se můžete ubytovat v unikátních pokojích se zimní zahradou, vanou a výhledem do romantické valašské krajiny, či v pokojích s vlastní vířivkou a krbem pro skutečně romantické večery. V luxusním hotelovém wellness světě L-Spa najdete krytý bazén s vodními atrakcemi, whirlpool se slanou vodou, finskou saunou, parní lázní, ochlazovacím jezírkem, exotickými masážemi a nově se tu konají čtyřikrát denně originální saunové rituály. Jistě si také užijete posezení na venkovní terase či v restauraci s vinotékou. A pro náročné gurmány je zde zážitková restaurace Vyhlídka, nabízející čtyř až šestichodová menu snoubená s lahodnými víny. Aktivní hosté ocení krásné cyklostezky, golfové hřiště, tenisové kurty i turistické a běžecké trasy či půjčovnu elektrokol. Po celý rok tu pořádají zajímavé sportovní i kulturní akce, takže nudit se nikdy nebudete.

Zdroj a foto: www.lanterna.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *